Ειδήσεις

Προβολή ντοκιμαντέρ για την ανακύκλωση από την Κινηματογραφική Λέσχη


Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στο πλαίσιο της 19ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας η Κινηματογραφική Λέσχη σε συνεργασία με την Οικόσφαιρα και την πρωτοβουλία Plastic Free Greece θα προβάλει στο Παυσίλυπο στις 9:00 μ.μ. τρία ντοκιμαντέρ με αντικείμενο την ανακύκλωση και με έμφαση στα πλαστικά μιας χρήσης.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
• 9:00 – 9:10 Προβολή του animation “Πως και τι πρέπει να ανακυκλώνουμε στους μπλε κάδους” από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Διάρκειας 6’.
• 9:10 – 9:30 Προβολή του ντοκιμαντέρ “A Plastic Ocean (Ένας Πλαστικός Ωκεανός)”, διάρκειας 22’.
• 9:30 – 10:30 Προβολή του ντοκιμαντέρ “Plastic China (Πλαστική Κίνα)”, διάρκειας 50’.
ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
Η προβολή θα γίνει στο χώρο που διεξάγεται η Οικολογική Γιορτή και σε περίπτωση βροχής στο εσωτερικό του Αναψυκτηρίου του Παυσίλυπου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
“A Plastic Ocean (Ένας Πλαστικός Ωκεανός)”: σκηνοθεσία Anne de Carbuccia. Παραγωγή του 2016, Γαλλία – ΗΠΑ.
Υπόθεση: Ξεκινώντας αρχικά με σκοπό να κάνουν μια ταινία με θέμα τις φάλαινες, το συνεργείο πολύ γρήγορα συνειδητοποιεί ότι η πραγματική ιστορία που πρέπει να ειπωθεί είναι οι απίστευτες ποσότητες πλαστικής ρύπανσης, τις οποίες ανακαλύπτουν στις θάλασσες ανά τον κόσμο. Ο βολικός, “μίας χρήσεως” τρόπος ζωής που κάνουμε μας σκοτώνει και οι πιο πολλοί δεν το συνειδητοποιούμε καν.

“Plastic China (Πλαστική Κίνα)”: σκηνοθεσία Τζιου-Λιανγκ Ουάνγκ Παραγωγή του 2016, Κίνα.
Υπόθεση: Η Γι-Τζιε, ένα εντεκάχρονο κορίτσι, δουλεύει μαζί με τους γονείς της σ’ ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης, ενώ ονειρεύεται να πάει σχολείο. Ο Κουν, ο φιλόδοξος εργοδηγός της μονάδας, ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή. Μια ανησυχαστική διερεύνηση της παγκόσμιας κουλτούρας της κατανάλωσης, ιδωμένης μέσα από τα μάτια και τα χέρια αυτών που χειρίζονται τα απόβλητά της και επιλέγουν να υποστούν ανήκεστο βλάβη προκειμένου να βγάλουν τον επιούσιο, και ταυτόχρονα μια ανατριχιαστική εξερεύνηση κάποιων καινούργιων, αφύσικων οικοτόπων.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών είχε ο Δήμαρχος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Άμεση απεμπλοκή της λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού ΟΑΕΔ