Προβολή ταινίας στο Παυσίλυπο από την Πρωτοβουλία Εκπ/κων Ειδικής Αγωγής Καρδίτσας


Η ομάδα εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, διοργανώνει την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στο Παυσίλυπο, στις 20:00΄, ακόμα μια κινηματογραφική προβολή.

 

Η ταινία «Χαρισματικά χέρια» , αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός διάσημου νευροχειρουργού, ο οποίος αντιμετώπισε με επιτυχία εμπόδια που άλλαξαν τον ρου της ιατρικής για πάντα.

Ο νεαρός Ben Carson δεν είχε πολλές επιλογές. Μεγαλώνοντας σε ένα διαλυμένο σπίτι, μεταξύ φτώχειας και κοινωνικού ρατσισμού, με σχολικές επιδόσεις πολύ χαμηλές, κατάφερε με τη βοήθεια και την ώθηση της αγράμματης μητέρας του, να καλλιεργήσει τη φαντασία , την ευφυΐα  και, κυρίως, την πίστη στον εαυτό του. Η μητέρα του θα «αναγκάσει», αυτόν και τον αδερφό, του να διαβάζουν και να έχουν συνεχώς το κεφάλι ψηλά. Θα τους δώσει τα εφόδια ώστε να πιστέψουν ότι μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι και ότι δεν υστερούν σε τίποτα από εκείνους που γεννήθηκαν πιο εύποροι, σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον. Το 1987, ο Δρ. Κάρσον κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση αφού έκανε την πρώτη επιτυχή επέμβαση διαχωρισμού σιαμαίων.

   Η ταινία αναδεικνύει πως, η βαθιά πίστη στον εαυτό μας και η εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά για εμάς, μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα να υπερπηδήσει προσωπικά και κοινωνικά εμπόδια για να αναδείξει τις ικανότητές του.

 

Προηγούμενο άρθρο Δεύτερη συνάντηση της Ομάδας Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Τρικάλων-Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Έργα του Δήμου Καρδίτσας στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013»