Προβολή ταινιών στη Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας


Την ΤΡΙΤΗ 19/3/2013 σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε των Αθηνών  τις ταινίες  «Westend» και «Wolga» των Markus Mischkowski και Maria Steinkuhler (Γερμανία 2001, 86’ και 2003, 14’). Έναρξη 9:30 στο Παυσίλυπο με είσοδο δωρεάν.

 

Westend Οι δυο άνεργοι φίλοι, ο Mike και ο Alfred, σκοτώνουν την ώρα τους στο Westend, προάστιο της Κολωνίας, πίνοντας μπύρα κι αναζητώντας στα χαμένα δουλειά. Και τότε εμφανίζεται ο Rasto, φιλαράκι από παλιά, με φιλόδοξα επιχειρηματικά σχέδια και τους προτείνει μια δουλειά που – υποτίθεται – τους ταιριάζει.

Wolga (2 χρόνια αργότερα) Οι δυο φίλοι εξακολουθούν να σκοτώνουν την ώρα τους στα μπαρ. Βαρεμάρα, χαμένες ευκαιρίες και μια μυστηριώδης γυναίκα. Το προάστιο Westend: Μια χώρα του Κανενός. Μίζερα σούπερ μάρκετ, αποθήκες που προσφέρονται για ύποπτες δουλειές. Εκεί ζουν φευγάτοι, τρελλάρες, ονειροβάτες, αποτυχημένοι επιχειρηματίες. Όταν μιλούν καυχησιάρικα για «θετικό στρες» και «έξυπνα αυτοκίνητα» ακούγεται σαν κωμικοτραγικό ραπ. Από τη μελαγχολία όμως που χαρακτηρίζει το Westend πηγάζει ταυτόχρονα και η ελπίδα ότι μέσα από τα ερείπια του ξεπεσμένου προαστίου θ’ αναστηθούν οι παλαιοί μύθοι της φιλίας, της αγάπης, της τόλμης.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3/2013 σε συνεργασία με την  Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας θα προβάλει το θεατρικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλο «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Έναρξη 7:00 στο Παυσίλυπο με είσοδο δωρεάν.

Λίγα λόγια για το θεατρικό έργο: είναι το διασημότερο έργο του Λουίτζι Πιραντέλο, παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1921 και πήρε την οριστική του μορφή το 1925. Το έργο πρωτοανέβηκε το 1921 στη Ρώμη και το τότε κοινό χωρίστηκε σε υποστηρικτές και αντιπάλους του έργου με τους δεύτερους να φωνάζουν «Άσυλο, άσυλο!». Ο συγγραφέας που ήταν παρόν στην παράσταση με την κόρη του Λιέτα, αναγκάστηκε σχεδόν να φυγαδευτεί μέσω μιας βοηθητικής εξόδου. Το ίδιο έργο εντούτοις σημείωσε μεγάλη επιτυχία όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μιλάνο.

Στο έξι πρόσωπα αναζητούν συγγραφέα οι θεατές παρακολουθούν τις πρόβες ενός θιάσου όταν ξαφνικά εισβάλουν στο θέατρο έξι χαρακτήρες οι οποίοι ζητούν από το σκηνοθέτη να αναλάβει να γράψει την ιστορία τους και να την ανεβάσει. Έτσι λοιπόν ο καθένας παρουσιάζει την ιστορία του ειδωμένη όμως από την δική του οπτική γωνία.

 

Προηγούμενο άρθρο 1ο ανοιχτό τουρνουά σύγχρονου τάβλι - Καρδίτσα 2013
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Προωθείται νομοθετική ρύθμιση για τη θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α Ε.Τ.ΑΜ με τη συμπλήρωση πενήντα (50) ημερών ασφάλισης»