Προγράμματα κατάρτισης χρηστών γεωργικών φαρμάκων


Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Καρδίτσας γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) εξέδωσε την υπ’ αριθμ.  12169/137734/3-11-2014 απόφαση με θέμα «Πιστοποίηση γνώσεων και κατάρτιση επαγγελματιών χρηστών φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων» και ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή σχετική με το σύστημα χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων για τις ανάγκες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, που φέρει την ονομασία ΣΥΣ.ΧΟ.ΠΙΣ., σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης (υπ’ αριθμ.  8197/90920/22-7-2013  Κ.Υ.Α. – ΦΕΚ Β΄1883)

Σύμφωνα με τα ανωτέρω καλούνται από το ΥΠΑΑΤ οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, που ενδιαφέρονται να καταχωρηθούν ως κέντρα εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων σε θέματα του ν.4036/2012 (Α΄, 8), εφόσον πληρούν τα οριζόμενα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης , να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ.

Η κατάρτιση στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων διενεργείται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που διαθέτουν επαρκή δομή και οργάνωση για τον σκοπό αυτό και είναι:

Α)  Δημόσιοι φορείς:

α) Ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ»,

β) Τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

γ) Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο,

δ) Οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος φορέας δύναται να παράσχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στους καταρτιζόμενους.

Β) Ιδιωτικοί φορείς:

α) Οι αδειοδοτημένοι φορείς δια βίου μάθησης- μη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και

β) Πιστοποιημένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι ανωτέρω φορείς, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε προγράμματα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων με σκοπό την απόκτηση ή την επικαιροποίηση των γνώσεων των επαγγελματιών χρηστών γεωργικών φαρμάκων στα θέματα του Παρατήματος Β του ν. 4036/2012 (Α΄8), καλούνται όπως υποβάλλουν αίτηση στην Αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑΤ για την εγγραφή τους στο μητρώο κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων.

Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: 24413-55206 και 55243, της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Καρδίτσας.

 

 

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης

 

 

ΚΩΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο To 24ο Πανελλήνιο συνέδριο των Οικολογικών Οργανώσεων στη Λίμνη Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής κρίσης στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς της Ελλάδας - Γράφει ο Δ. Σιούφας