Προκήρυξη 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της εκδοτικής ομάδας ασφάλειας SAFEBOOK


Η Εκδοτική Ομάδα Οδικής Ασφάλειας «SAFEBOOK», προκηρύσσει τον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό. Όσα έργα διακριθούν από την επιτροπή, θα συμπεριληφθούν στην 1η ετήσια Ανθολογία Περιστατικών Τροχαίων Ατυχημάτων με τον ενδεικτικό τίτλο: { ΑΠΤΑ:2015 }.

Ο εθελοντικού χαρακτήρα, εκδοτικός οίκος, θα τυπώσει και θα κυκλοφορήσει την ανθολογία αυτή σε επιλεγμένα  βιβλιοπωλεία, ενώ ποσότητα αντιτύπων θα προωθηθεί σε αρμόδιους φορείς της υφηλίου ομογένειας, όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα, λογοτεχνικές λέσχες, συλλόγους, με στόχο την εξάπλωση της γνώσης και γνώμης καθώς και την αναγνώριση κυρίως, των βραβευμένων δημιουργών.

Ο Διαγωνισμός αυτός, δίνει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να προβάλλουν τη γραφή τους, κυριολεκτικά ή μεταφορικά στο συγκεκριμένο είδος περιγραφής και μαρτυρίας, σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευαισθητοποιημένο και λειτουργικά αναγνωστικό κοινό.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού διαμένοντες Ελληνίδες και Έλληνες Ελληνόφωνοι, με ανεξάρτητο το όριο της ηλικίας τους.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος με ένα μόνο έργο τους, αδημοσίευτο οπωσδήποτε σε  μία όμως αποκλειστικά από τις δύο κατηγορίες: «Ποίηση» ή «Διήγημα», σχετικό με την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη των τροχαίων  ατυχημάτων, σκέψεις και εμμονές για πορίσματα γενικά με τον ρόλο του οδηγού στο τιμόνι – οποιουδήποτε μεταφορικού μέσου – και με τις απρόβλεπτες συνέπειες.

Η γραφή, το περιεχόμενο και η επέκταση των κειμένων θα πρέπει να είναι καλαίσθητη, μορφωτικά πραγματική ή φανταστική, με τους ποικίλους  τρόπους ή και κανόνες οδήγησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, σε κάθε αντίληψη της επικινδυνότητας και οριοθετημένη ως εξής:

Προαιρετικά, σε μορφή Times New Roman και γραμματοσειρά Νο 12.

1) Ποίηση..: Μέχρι 32 στίχους, εκτάσεως έως δύο σελίδες Α4.

2) Διήγημα..: Μέχρι 2.500 λέξεις, εκτάσεως έως τρεις σελίδες Α4.

Τα έργα, θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένα και απαραιτήτως σε τρία (3) πανομοιότυπα αντίτυπα καλής ευανάγνωστης εκτύπωσης, υπογεγραμμένα σε όλα με το ίδιο (μονολεκτικό) ψευδώνυμο. Τα αποστέλλοντα έργα δεν επιστρέφονται, η δε κρίση της επίλεκτης επιτροπής του διαγωνισμού θεωρείται οριστική και αμετάκλητη,Η βαθμολόγηση θα γίνει από το ψηφίο 01 έως το 10.

Ημερομηνία έναρξης συμμετοχής του διαγωνισμού, ορίστηκε επίσημα η 1η Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα και ως καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής ορίζεται η 31η Ιουλίου 2015 ημέρα Παρασκευή.

 

                                                    ~ΒΡΑΒΕΥΣΗ~

Η απονομή των βραβείων και επαίνων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί εντός του Νομού Αττικής την 3η Κυριακή του Νοεμβρίου 2015, (καθώς έχει καθιερωθεί από τον Οκτώβριο του 2005 ως: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων από τον ΟΗΕ).

Η ημερομηνία της 15/11/2015 θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως στα ΜΜΕ και σε όσους πήραν μέρος στο διαγωνισμό. (Τα επώνυμα πρόσωπα της επιτροπής, θα ανακοινωθούν και θα παρευρεθούν  την ίδια ημέρα στο κοινό).

Τα πρώτα επτά (7) βραβεία και για τα δύο είδη γραπτού λόγου είναι: Κύπελλα, Έπαθλα και Μετάλλια, με επιγραφές των νικητών, τα οποία θα συνοδεύονται και με τα αντίστοιχα διπλώματα διάκρισης τους. Οι αμέσως επόμενοι βαθμολογικά δέκα τρεις (13) συμμετέχοντες θα λάβουν τιμητικό έπαινο.

 

~ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ~

 

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, θα πρέπει να καταθέστε το συμβολικό ποσό των δέκα (10) ευρώ, στον ειδικό λογαριασμό της διαχείρισης για τα έξοδα της εκδοτικής διοργάνωσης και των αναμνηστικών παροχών.

Η κατάθεση να γίνει με την αιτιολογία: (Για τον λογοτεχνικό διαγωνισμό).

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΑΡΙΘΜ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ: 179/610574 – 23

IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR0701101790000017961057423 (i-bank Internet Banking)

Κατόπιν, μπορείτε να στείλετε το λογοτεχνικό σας έργο, (προαιρετικά) με το αποδεικτικό της κατάθεσης σε φωτοτυπία εντός του φακέλου αποστολής.

(Με την αποστολή του ποιήματος ή διηγήματος ο διαγωνιζόμενος: Αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό την κρίση της κριτικής επιτροπής για αξιολόγηση. Εκχωρεί στους διοργανωτές, στην περίπτωση που ανακηρυχθεί ως ένας από τους 20 νικητές του Διαγωνισμού, το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση του έργου του σε ανθολογία που θα εκδοθεί από την διοργανωτική ομάδα. Αποδέχεται δε, ότι το μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου στα βιβλιοπωλεία που αντιστοιχεί στο ποσοστό των δικαιωμάτων των συγγραφέων, θα παραχωρηθεί στην εθελοντική ομάδα προώθησης της Οδικής Ασφάλειας «SAFEBOOK», ώστε να διατεθεί αποκλειστικά σε τιμής ένεκεν προσφορές. Οι νικητές αποδέχονται, πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση του βιβλίου, αλλά θα τους διατεθεί 1 δωρεάν αντίτυπο της συλλεκτικής ανθολογίας).  

 

                                                        ~ΟΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ~

 

Προτεινόμενο μέγεθος εξωτερικού φακέλου συσκευασίας, διάσταση Α4 και που να φέρει την ένδειξη στη θέση του παραλήπτη:

Προς: «ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ SAFEBOOK». 

Δ/νση: Μιχαλακοπούλου 183, Τ.Κ. 115 27, Αμπελόκηποι – Αθήνα.

Υπ’ όψιν: κ. Β. Παπαδημητρίου.

(Συμμετοχή στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό). 

Να ορίζεται η κατηγορία διακριτικά ως: (Ποίηση ή Διήγημα).

 

Προσοχή: Στη θέση του αποστολέα να σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο και όχι τα πραγματικά σας στοιχεία της ταυτότητας. Καθώς να φέρει και σφραγίδα της ημερομηνίας αποστολής του ταχυδρομείου.

Στο φάκελο αποστολής εσωκλείετε κι ένα μικρότερο κλειστό φάκελο, όπου είναι γραμμένο, απ’ έξω, το ψευδώνυμό σας και μέσα, σε χαρτί, τυπωμένα ή ακόμη και χειρόγραφα το: Ψευδώνυμο, ονοματεπώνυμο, τίτλος ποιήματος ή διηγήματος, τηλέφωνα: σταθερό – κινητό, το e-mail σας, την ηλικία και την πόλη σας.

 

(Η μη τήρηση των παραπάνω όρων συνεπάγεται αποκλεισμό των διαγωνιζομένων).

 

Στοιχεία επικοινωνίας και για περαιτέρω πληροφορίες:

E- Mail..: insafebook@yahoo.gr

Τηλ..: 2294049008

Κιν..:  6944828618                                                                     

Facebook name..: SAFEBOOK<I id=yui_3_16_0_1_141761883318

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με …Καρδίτσα και Ισμήνη Νταφοπούλου πηγαίνει η Ελλάδα στο …Μαϊάμι
Επόμενο άρθρο Δημιουργία Τράπεζας Αίματος από το Δημόσιο Ι.Ε.Κ Καρδίτσας