Προς αναπροσαρμογή τα δημοτικά τέλη – Έντονη η διαμαρτυρία του ΕΒΕ στη συνεδρίαση του Δ.Σ.


Το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών κυριάρχησε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Αντωνίου καθώς και αρκετά ακόμη μέλη της Διοίκησης που εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τα υπέρογκα  και εξοντωτικά τέλη που καλούνται να πληρώσουν.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως τα ποσά είναι τεράστια, ενώ πρόσθεσε πως θα έπρεπε να είχε ληφθεί και η γνώμη του Επιμελητηρίου πριν καταλήξει η Δημοτική Αρχή στο σοβαρό αυτό θέμα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος είπε πως η πόρτα του Δήμου είναι πάντα ανοιχτή και η Δημοτική Αρχή θέλει το διάλογο. Στη συνέχεια, έκανε αντιπαραβολή με τις αντίστοιχες τιμές σε άλλους Δήμους, όπως στο Δήμο Τρικκαίων (3,47το τ.), το Δήμο Λαρισαίων (4,61) και το Δήμο Βόλου (3,20).

Κατέληξε, πάντως, λέγοντας πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει μία διορθωτική κίνηση της τάξης του 30%.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστας Παπαλός επεσήμανε πως η απόφαση για τα δημοτικά τέλη είναι παράνομη και θα έπρεπε να υπάρξει πρώτα διαβούλευση.

Ο κ. Βάϊος Βαρελάς τόνισε πως η Δημοτική Αρχή δεν έρχεται σε δημόσια διαβούλευση όπως θα έπρεπε.

Ο κ. Ευ. Λέμας χαρακτήρισε άδικη την αύξηση των δημοτικών τελών.

Ο κ. Βασ. Κρανιάς υπογράμμισε πως η Δημοτική Αρχή χρησιμοποιεί επικίνδυνα τη σύγκριση με άλλες περιοχές.

Ο κ. Ηλίας Σχορτσιανίτης έκανε λόγο για βιαστικές αποφάσεις συμπληρώνοντας πως η Δημοτική Αρχή αδικεί τον εαυτό της.

Παίρνοντας και πάλι το λόγο ο κ. Αλεξάκος δήλωσε πως τα 35 εκατ. που χρωστάει ο Δήμος «απαντιούνται» έτσι υπενθυμίζοντας ότι βρίσκεται σε μία κατάσταση όπου δεν μπορεί να λειτουργήσει και άρα χρειάζεται άμεσα να εισπράξει χρήματα.

Ζήτησε επίσης τη συμβολή του Επιμελητηρίου στην κατεύθυνση της αναπροσαρμογής των τελών καθώς χρειάζεται τη γνώμη του ως προς το ποιες ομάδες επιχειρήσεων παράγουν περισσότερα απορρίμματα.

Τέλος, θα θέματα 8, 9 και 10, που αφορούσαν την έγκριση κανονισμού λειτουργίας περιπτέρων, την τροποποίηση κανονισμού χρήσης παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων και την έκδοση κανονιστικής απόφασης για χωροθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, αναβλήθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση, όπως πρότειναν οι παρατάξεις της μειοψηφίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Διευθύνσεων Αστυνομίας
Επόμενο άρθρο Κλείνει το χειμερινό… ανοίγει το θερινό σινεμά Καρδίτσας