Ειδήσεις

Προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων η Αστυφυλάκων – Για ενάμισι μήνα θα μείνουν εκεί και μετά θα πάνε στο mall


Νέο κύκλο αντιδράσεων και ενδεχομένως και κινητοποιήσεων αναμένεται να πυροδοτήσουν οι τελευταίες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό ζήτημα.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος έκανε γνωστό πως ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας του τηλεφώνησε μόλις την περασμένη Δευτέρα και του είπε ότι προκρίνεται ως λύση το mall στην Καρδίτσα και το Ατλάντικ στα Τρίκαλα, επειδή όμως υπάρχει μία δυστοκία μέχρι να ετοιμαστεί κατάλληλα ο χώρος (δηλαδή το mall) για ενάμιση μήνα – και συγκεκριμένα μέχρι τις 16 Μαϊου – θέλουν τη Σχολή Αστυφυλάκων για προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας.

Ο κ. Αλεξάκος του είπε τις ανησυχίες και τους φόβους που υπάρχουν για το χώρο της Σχολής Αστυφυλάκων, που διαθέτει μία καλή ξενοδοχειακή υποδομή, και ότι σε καμία περίπτωση και κανείς δεν θα επιτρέψει να αποτελέσει μόνιμο χώρο φιλοξενίας προσφύγων.

Ο Υπουργός του επανέλαβε πως θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα και αργότερα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (την περασμένη Δευτέρα) του έστειλε και σχετική επιστολή.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως «μπορούμε να κατανοήσουμε κάτι τέτοιο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα γίνονται παράλληλα οι προβλεπόμενες εργασίες στο mall. Αλλιώς θα κάνουμε κινητοποιήσεις».

 

Προηγούμενο άρθρο Ομόφωνα στην πλατεία Πλαστήρα το μνημείο για το Ύψωμα 731
Επόμενο άρθρο Οι Δρυάδες εν Πλω παρουσιάζουν το έργο Δίνη στο Μουζάκι