Προτεραιότητα μας η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών στην Εκπαίδευση


Τις προτάσεις και τις θέσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, άκουσε το μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ και πολιτευτής Καρδίτσας Νίκος Παππάς σε συναντήσεις που είχε με τα Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. και της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη και ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία.

Στις συναντήσεις τέθηκαν από την πλευρά των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών το θέμα της αύξησης της χρηματοδότησης της Παιδείας σε ποσοστό 5% του ΑΕΠ, το αίτημα για την επιχορήγηση και όχι το δανεισμό των Ασφαλιστικών Ταμείων καθώς και το ζήτημα που προέκυψε με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών.

Σε τοπικό επίπεδο παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα των κτιριακών υποδομών επισημάνθηκαν τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν με τη στέγαση των νηπιαγωγείων της πόλης της Καρδίτσας, κυρίως λόγω έλλειψης οικοπέδων και το πρόβλημα με την έλλειψη βασικών ανέσεων στο 2ο Γυμνάσιο Σοφάδων.

     Ο κ. Παππάς αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοι δικαιολογημένα παλεύουν για αιτήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί για πολλά χρόνια και σίγουρα υπάρχουν ευθύνες στην πλευρά της πολιτείας, που θα όφειλε να έχει εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες στην Εκπαίδευση. Σε τοπικό επίπεδο η αλήθεια είναι ότι όλο και περισσότερες γειτονιές των πόλεων έχουν ένα νέο σχολικό συγκρότημα, όλο και περισσότερα χωριά αποκτούν ένα καινούργιο σχολείο, ωστόσο υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για να διανύσουμε.

    Θέλουμε το χώρο του σχολείου να είναι χώρος προόδου, να είναι χώρος δημιουργικής σκέψης, να είναι χώρος καινοτομίας.

Οι εκπαιδευτικές διαδικασίες όμως, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες στο χώρο της εκπαίδευσης παραμένουν άψυχα προγραμματικά σχέδια, χωρίς τους βασικούς συντελεστές υλοποίησής τους, τους εκπαιδευτικούς.  

     Οι εκπαιδευτικοί είναι οι φυσικοί συνεργάτες για όποιον επιχειρεί να εξασφαλίσει υψηλά ποιοτικά κριτήρια στην εκπαίδευση, και πιστεύουμε ότι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πολιτική ηγεσία.

     Προπαντός είναι αυτοί στους οποίους οι πολίτες εμπιστεύονται καθημερινά ό,τι πιο πολύτιμο έχουν, τα παιδιά τους.

     Ο κάθε εκπαιδευτικός αυτού του τόπου, που δίνει τον προσωπικό του αγώνα μέσα στην τάξη παράγει ένα έργο που αναγνωρίζεται στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας,

Κύριο μέλημα όλων μας είναι να μπορέσουμε να δώσουμε στα νέα παιδιά το δικαίωμα να μπορούν να ονειρεύονται και πάλι.

Προηγούμενο άρθρο Γυναίκες
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Ταλιαδούρου – Αλεξάκου με Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης