Ειδήσεις

Πρωτιά σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων


Την πρωτιά στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2019 «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» κατέκτησε εργασία μαθητών και εκπαιδευτικών της Ε2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το Quality Net Foundation και το εκπαιδευτικό του τμήμα “Βιωματικό σχολείο” για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 738 δημιουργίες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες σχετίζονται με τους 17 διαφορετικούς παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Το project της Ε2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων με τίτλο «Ο φίλος μου ο ήλιος» συμμετείχε στον στόχο 3 «Καλή υγεία και ευημερία» κατακτώντας την πρώτη θέση για το 2019. Με την διάκριση αυτή το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων εντάχθηκε πλέον επίσημα στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους παγκόσμιους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (In action SGDs Schools Club).

Αξίζει να σημειωθεί ότι βασικό περιεχόμενο του project είναι η δημιουργία ταινίας-animation την επιμέλεια της οποίας είχαν οι εκπαιδευτικοί Χαρά Παπαδήμου και Γιώργος Τσαρούχας που υποστηρίχθηκαν απ’ τους εκπαιδευτικούς Άλκη Πλακιά, Νάνσυ Οικονόμου, Βάλια Σισκοπούλου και Μάνθο Σταμάτη.

Το prοject είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του Bravο Scools.

 

Προηγούμενο άρθρο Θερμή υποδοχή αλλά και μεγάλη αποδοχή συναντά ο Σωτήρης Κουλοκτσής
Επόμενο άρθρο Δράσεις και αποδράσεις για ήσυχα και ανήσυχα παιδιά