Πρωτοβουλίες του πρώην προέδρου της βουλής, Δημήτρη Σιούφα στο ίδρυμα της βουλής για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία


Συγκεκριμένες δράσεις πρότεινε για την τρέχουσα περίοδο στη συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος :

 

1)        Να οργανωθούν δύο συζητήσεις, στην Ολομέλεια της Βουλής για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Βόρειας Ελλάδας και ιδίως των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης στον εθνικό κορμό και στις 30 Μαΐου για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Κρήτης και νήσων του Αιγαίου.

 

2)        Να τιμηθούν, ο Πρόεδρος Ομπάμα για την πρωτόγνωρη στήριξη που έδωσε να παραμείνει η  Ελλάδα στην Ευρώπη και ο αποδεδειγμένα φιλέλληνας Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στον οποίο να δοθεί τιμητικά η Ελληνική Ιθαγένεια.

3)        Να τιμηθούν τα ιδρύματα Ωνάση και Νιάρχου – μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες – για την σημαντική προσφορά τους στη χώρα και τον Ελληνισμό. Για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για τα Πολιτιστικά Κέντρα στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη και όχι μόνο. Στο ίδρυμα Νιάρχου, για την κατασκευή της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής καθώς και για την στήριξη αναξιοπαθούντων Ελλήνων.

 

4)        Να τιμηθούν οι διακεκριμένοι Έλληνες, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, η ηθοποιός και πρώην Υπουργός και Βουλευτής Άννα Συνοδινού και ο αποθανών σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης.

 

5)        Ο διακεκριμένος Έλληνας και Δικηγόρος του Νέλσωνος Μαντέλα, Γιώργος Μπίζος.

 

6)        Εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί οι προτάσεις του για βράβευση του Ζακ Ντελόρ για την προσφορά του στην Ευρώπη και την στήριξή του στην Ελλάδα διαχρονικά και του Χανς Ντίντριχ Γκένσερ, πρώην Αντικαγκελαρίου και Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας και εκ των θεμελιωτών της πορείας της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και μεγάλου φιλέλληνα. Πρόσθετα γιατί είναι ένας εκ των βασικών υπερασπιστών και ιδία τα τρία τελευταία χρόνια της Ελλάδος, και υπερασπιστής της  παραμονής της στην Ευρώπη.

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Τον έλεγχο των εμβασμάτων Ελλήνων πολιτών που ασκούσαν εκτελεστική ή νομοθετική εξουσία αλλά και διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία δέκα χρόνια»
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα απασχόλησης για 7.000 ανέργους