Ειδήσεις

Πρωτομαγιά 2020 – Tης Αγωνιστικής Ενότητας στο ΝΤ Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ


Μέσα στην πανδημία και τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού πρέπει να συζητήσουμε για τη χρήση της μάσκας. Την μάσκα την χρειάζονται πρωτίστως οι εργαζόμενοι σε μονάδες υγείας. Τη χρειάζονται και οι μετακινούμενοι, οι νοσούντες ως μέσο προφύλαξης. Τη χρειαζόμαστε γενικά ως προστασία.

Τη μάσκα όμως τη χρησιμοποιεί και η κυβέρνηση και αυτή κοστίζει εκατομμύρια. Σαν αυτά που δωρίζει στους βαρόνους των ΜΜΕ για να συνεχίσουν το λιβάνισμα. Τη χρησιμοποιεί για να παγιοποιήσει αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, για να προχωρήσει σε αντιδραστικές ρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία, περιβάλλον, προσφυγικό. Τη χρησιμοποιεί ακόμη για να καλύψει τα αδιέξοδα της εξωτερικής πολιτικής στην ΕΕ και για να δικαιολογήσει το βάθεμα της εξάρτησης από το Αμερικανό-Νατοϊκό άρμα. Καλύπτεται πίσω από τον επιστημονικό και ήρεμο λόγο του κ. Τσιόδρα για να μας πείσει πως κόβονται οι διαμαρτυρίες και οι πάσης φύσεως συναθροίσεις  εκτός αυτών που εξυπηρετούν επικοινωνιακά ( όπως η επίσκεψη του άρματος Πρωτοψάλτη στο Μαξίμου).

Την πρωτομαγιά δεν μαζεύουμε λουλούδια. Απεργούμε, τιμάμε τους αγώνες και τους νεκρούς μας. Αναμετρόμαστε με τα προβλήματα και τις επιταγές του σήμερα. Υψώνουμε το βλέμμα μας στο ύψος τ’ ουρανού και προχωρούμε. Την πρωτομαγιά του 2020 διαμαρτυρόμαστε:

  • Ενάντια στην ένταξη της χώρας στο Αμερικανό- Νατοϊκό σχεδιασμό και στην εμπλοκή της στον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή.
  • Ενάντια στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την αιώνια λιτότητα, την ανεργία (τα καύσιμα της κερδοφορίας του Κεφαλαίου).
  • Ενάντια στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας, της ενέργειας, του νερού.
  • Ενάντια στη λεηλασία του περιβάλλοντος.
  • Ενάντια στη λεηλασία της δημόσια περιουσίας.

Την πρωτομαγιά του 2020 στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας στις 10:30 πμ, τηρώντας τις αποστάσεις προφύλαξης και φορώντας μάσκα προστασίας διαμαρτυρόμαστε και κατεβάζουμε τις μάσκες της Κυβέρνησης, των μνημονιακών κομμάτων και των συνδικαλιστικών συνοδοιπόρων τους.

Φοράμε τη μάσκα αλλά δεν σωπαίνουμε!

Προχωράμε ανοίγοντας δρόμους με αλληλεγγύη και αγώνα!

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΜΕ Καρδίτσας: Να μην πληρώσει ξανά ο λαός
Επόμενο άρθρο Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας από το Χαμόγελο του Παιδιού στη Θεσσαλία