Ειδήσεις

Πρωτοπόρος σε αρδευτικά έργα ο Δήμος Σοφάδων


Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες από την λήξη μιας  κατ΄ομολογία άνυδρης χειμερινής περιόδου, με τις χειρότερες μέχρι στιγμής υδρολογικές εισροές στους υδάτινους ταμιευτήρες που διαθέτουμε. Αυτό  δημιουργεί μεγάλες  ανησυχίες  στους αρδευτές του Δήμου Σοφάδων για την επερχόμενη καλλιεργητική περίοδο και την έκβαση των καλλιεργειών τους.

Μπροστά σε αυτή την αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση ο Δήμος Σοφάδων δεν στέκει άπραγος. Έχει αποδείξει μέχρι στιγμής, ότι παίρνει πρωτοβουλίες, ώστε να λύσει τα αρδευτικά προβλήματα των καλλιεργητών. Έτσι πράττει και για μια από τις πιο δύσκολες υδρολογικά περιοχές στην επικράτειά του και συγκεκριμένα για τα αγρόκτηματα της Ματαράγκας και  της Κυψέλης.

Mε εντολή του Δημάρχου Σοφάδων  Αθανάσιου Σκάρλου ξεκινώντας από το αγρόκτημα της Ματαράγκας, βρέθηκε επιτελείο του Δήμου  αποτελούμενο από τους αντιδημάρχους, Χασιαλή Θεόδωρο ,Εκίζογλου Σπύρο και Καφάση- Δεδιλιάρη Θώμη, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παππά Αθανάσιο, τον γεωπόνο – προϊστάμενο του Τμήματος Τοπ. Οικ. Ανάπτυξης Καμινιώτη Παναγιώτη,  μέλη του συμβουλίου της Τ.Κ. Ματαράγκας μαζί με ομάδα μελετητών, ώστε να διερευνήσουν για την υλοποίηση έργου δικτύου άρδευσης. Το εν λόγω έργο θα αφορά την εξυπηρέτηση χιλιάδων στρεμμάτων ,με  την κατασκευή αρδευτικού δικτύου κλειστών αγωγών στο αγρόκτημα Ματαράγκας του Δήμου Σοφάδων και ειδικότερα στην κατασκευή κλειστού δικτύου αποτελούμενο από αγωγούς προσαγωγής από κατάλληλο υλικό. Όμοια κατάλληλο δίκτυο διανομής νερού προς τα αγροτεμάχια και για την εξυπηρέτηση των αγροτεμαχίων θα τοποθετηθούν υδροληψίες.

Το σύνολο του υπό κατασκευή δικτύου θα είναι υπόγειο από κατάλληλο υλικό,  ενώ θα περιλαμβάνει και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ελέγχου και λειτουργίας (βαλβίδες, αισθητήρες, λογισμικό απομακρυσμένης διαχείρισης κ.α) .

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Δημάρχου Παλαμά στον Υποδιοικητή της 5ης Υ.ΠΕ.
Επόμενο άρθρο Παράσταση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων