Ειδήσεις

Πρωτοχρονιάτικο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα


Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας απευθύνει σε όλους εσάς θερμό αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό χαιρετισμό. Αφήνουμε πίσω ακόμα μία δύσκολη χρονιά, με νέα συσσώρευση βαρών στις πλάτες μας και νέα «δώρα» στους οικονομικά ισχυρούς της χώρας. Δεν είναι «ελληνικό προνόμιο»  τα όσα συμβαίνουν, αποτελούν συστατικό στοιχείο της ενιαίας στρατηγικής του κεφαλαίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 2016– σε συνέχεια των προηγούμενων χρόνων της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος– σημαδεύεται από την ένταση των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, τη νέα κλιμάκωση των εξοπλισμών. Συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι σε μια τεράστια έκταση, στην Αφρική, στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή, στην Υεμένη κι αλλού. Στο επίκεντρο των ανταγωνισμών, το κυνήγι των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πόρων, των δρόμων  μεταφοράς. Φυσικά και δεν λείπουν τα προσχήματα για να ξεγελούν τους λαούς: «Ασύμμετρες απειλές», «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», «προσφυγικό» κλπ. Επιδιώκουν να σύρουν τους λαούς κάτω από τη δική τους σημαία, τη σημαία των μονοπωλιακών συμφερόντων και να «σκοτώνονται οι λαοί, για του αφέντη το φαϊ». Στα θετικά της χρονιάς, οι εργατικοί αγώνες, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις με συμμετοχή φορέων του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνει πολύ βαριές ευθύνες, για την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Ενεργά παρούσα στις αποφάσεις της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ, σπεύδει ολοταχώς στην υλοποίησή τους, θέτει γη, θάλασσα και αέρα, στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Δεν της φτάνουν όλα αυτά και προσπαθεί με όλα τα μέσα να εξωραϊζει τον ιμπεριαλισμό. Παρουσιάζει το ΝΑΤΟ, την ΕΕ σαν παράγοντες «σταθερότητας», «ασφάλειας» και «ειρήνης». Είναι πολλαπλά επιζήμια και επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, η πολιτική της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» . Όλα γίνονται για να συμμετέχει η ελληνική πλουτοκρατία στη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών. Οι καυγάδες ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη ΝΔ , άλλα «επεισόδια» στη Βουλή, δεν μπορούν να κρύψουν την σύμπλευσή τους , στο δρόμο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Το 2017 είναι εκ των πραγμάτων χρονιά μεγάλων κινδύνων ακόμα και γενικευμένου πολέμου, για την τακτοποίηση των διαφορών ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις ενώσεις των ιμπεριαλιστών. Είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση και πάλη, να ορθώνονται όλο και μεγαλύτερα εμπόδια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή.  

 


Από την γραμματεία Καρδίτσας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε

 

Προηγούμενο άρθρο Βράβευση επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση του Ημερολογίου των Σοφαδιτών Μαγνησίας