Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Δημ. Σιούφα


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Άλλος ένα πολύ δύσκολος χρόνος φεύγει.

Χρόνος, που παρά τα βάρη που πρόσθεσε, γέννησε και ελπίδες ανάκαμψης.

Πολλοί είναι όσοι είδαν τη ζωή τους να δυσκολεύει και το 2013.

Ως λαός όμως αντέξαμε με αξιοθαύμαστη ενότητα και υπομονή.

Είναι αισθητά τα στοιχεία της ανάκαμψης και στην Πατρίδα μας και στην Ευρώπη.

Οι αρετές μας της αντοχής, της λογικής της εθνικής ενότητας και της αλληλεγγύης θα μας επιτρέψουν να διανύσουμε και την τελευταία χρονιά της κρίσης. Την χρονιά που εύχομαι και ελπίζω οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να βρουν τη δύναμη να συνεννοηθούν και από κοινού να συμφωνήσουν ένα σχέδιο οριστικής διάσωσης της χώρας, ένα σχέδιο κοινής πορείας, με εθνική και πολιτική ενότητα και ομοψυχία.

Ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός μας προστάζει από τον Ύμνο στην Ελευθερία, το ποίημα των ποιημάτων, ότι η διχόνοια καταστρέφει τα έθνη. Η ενότητα τα σώζει.

Το χρωστάμε στην Πατρίδα και τη Νέα Γενιά που δοκιμάζεται περισσότερο από όλους. Πιστεύω κα ελπίζω οι θυσίες και οι προσπάθειες όλων να δικαιωθούν το 2014.

Το 2014, η χώρα μας μετά από πολλά χρόνια προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό είναι σημαντικό.

Το 2014, μας χωρίζουν μόνο 7 χρόνια από το 2021, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και οφείλουμε να προετοιμαστούμε από τώρα για να είμαστε δυνατοί, ελεύθεροι και ανεξάρτητοι μέσα στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Εύχομαι το 2014 να είναι η χρονιά που θα μας φέρει τα καλύτερα και να μας κάνει περήφανους για την Πατρίδα μας και το Μέλλον της.

Καλή Χρονιά σε όλες και όλους!

Προηγούμενο άρθρο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού
Επόμενο άρθρο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Κυρίλλου