Ειδήσεις

Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης


Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

  • Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 27ης Νοεμβρίου, ημέρας εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από της δύσεως του ηλίου της 27ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
  • Ώρα 10:30’ π.μ.: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κκ. Τιμοθέου. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από τις 10:00 π.μ. έως τις 10:15 π.μ.
  • Ώρα 11:15’ π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης (Πλατεία Δικαστηρίων).
  • Κατάθεση στεφάνων από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, το Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Αστυνομικό Δ/ντή, το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, Εκπρόσωποι Αναπηρικών Οργανώσεων, Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πολιτικά Κόμματα, Πολιτικές Νεολαίες και όποιος εκπρόσωπος νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.
  • Τα της ιεροτελεστίας θα ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ο Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση των αναγκαίων για τη δέηση, ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας για τη διάθεση της Δημοτικής Φιλαρμονικής και μικροφωνικών εγκαταστάσεων, η Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας για την εύρρυθμη τήρηση της τάξης και η Σχολή Στρατονομίας για το άγημα απόδοσης τιμών.


Τελετάρχες ορίζονται:

  1. ο κος Υπερήφανος Κωνσταντίνος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας
  2. η κα Μπάγκου Μαρία, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας.
Προηγούμενο άρθρο Εορταστική εκδήλωση με τίτλο "135 Χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία"
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ