Ειδήσεις

Πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Καρδίτσα


Από την Π.Ε. Καρδίτσας γίνεται γνωστό το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Καρδίτσα το οποίο έχει ως εξής:

22 Μαρτίου 2019

  • Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής της 22ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2019.
  • Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία όλων των βαθμίδων για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.

Ώρα 11:00 π.μ.

  • Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες σπουδαστών, μαθητών, Προσκόπων και Οδηγών στο άγαλμα «Καραϊσκάκη» στην κεντρική πλατεία με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.
  • Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2019.

25 Μαρτίου 2019

Ώρα 07:30 π.μ.

  • Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες σε όλους τους ναούς με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης. Η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά εμβατήρια.

Ώρα 08:30 π.μ.

  • Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με τη φροντίδα του Α.Δ. Φρουράς και παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας.

Ώρα 11:00 π.μ.

  • Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 10:45 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 11:00 π.μ.
  • Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα Μηλιώνη Σοφία, Υποδιευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Ώρα 11:20 π.μ.

  • Επιμνημόσυνη δέηση στον προ του ηρώου πεσόντων χώρο. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, το Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Αστυνομικό Δ/ντή, το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας, τον εκπρόσωπο Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, επίσης από εκπροσώπους των Ενώσεων Αναπήρων πολέμου και Ενώσεων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, καθώς και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και λοιπών φορέων.

Ώρα 12:00 π.μ.

  • Παρέλαση στην οδό Καραϊσκάκη παρουσία των επισήμων, τμημάτων Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθν. Αντίστασης, Ε.Ε. Σταυρού, μαθητών, σπουδαστών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων, Κ.Ε.Σ.Ν.

Ώρα 17:30 μ.μ.

  • Στην κεντρική πλατεία θα λάβουν χώρα χορευτικές εκδηλώσεις για την ανωτέρω Εθνική Επέτειο με τη συμμετοχή χορευτικών λαογραφικών συλλόγων της Καρδίτσας καθώς και χορευτικών τμημάτων δημοτικών σχολείων.

Ώρα 18:30 μ.μ.

Υποστολή σημαίας.

  • Ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Δημοτικής Φιλαρμονικής, ο Α.Δ. Φρουράς για τα αναγκαία για τη δέηση και τη διάθεση τμήματος απόδοσης τιμών και η Αστυνομική Δνση Καρδίτσας για την εύρυθμη τήρηση της τάξης.

Τελετάρχες ορίζονται:

  1. ο κος Υπερήφανος Κωνσταντίνος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας
  2. η κος Τρίμμης Αναστάσιος, υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Καρδίτσας
  3. η κα Μπάγκου Μαρία, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας.

 

 

   
Προηγούμενο άρθρο Ο Ν. Ντίτορας για την Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας
Επόμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Δρόμος ανάπτυξης ο άξονας Μουζακίου Λίμνης Πλαστήρα