Ειδήσεις

Πρόγραμμα εορτασμού των ηρώων του Υψώματος 731


Γίνεται γνωστό ότι με το Π.Δ. 128/2009 (ΦΕΚ 175 Α’/7-9-2009) καθιερώθηκε η 9η Μαρτίου επέτειος προς τιμή των ηρώων του Υψώματος 731 στην Κλεισούρα, το Μάρτιο του 1941, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για την Καρδίτσα. Κατά το φετινό εορτασμό θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Καρδίτσας οι εξής εκδηλώσεις:

8η Μαρτίου 2020

Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πμ μέχρι και τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας.

Φωταγώγηση των δημοσίων κτηρίων, των δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 8ης Μαρτίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

Ώρα 10:30 π.μ.

Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 09:30 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 09:40 π.μ. Ομιλία στην εκκλησία από τον κο Ντενισιώτη Ιωάννη, Πρόεδρο εφέδρων αξιωματικών Ν. Καρδίτσας – Μαθηματικό.

Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή των πεσόντων, στον προ του Ηρώου Χώρο.

Κατάθεση στεφάνων από τους: Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, κ. Αντιπεριφερειάρχη, Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, Δήμαρχο Καρδίτσας, Αστυνομικό Διευθυντή, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, Ενώσεις Αναπήρων πολέμου και Ενώσεις Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης καθώς και εκπρόσωπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και λοιπούς φορείς.

Ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής, ο Α.Δ. Φρουράς για τη διάθεση των αναγκαίων για την δέηση και το τμήμα απόδοσης τιμών και η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας για την εύρυθμη τήρηση της τάξης.

 

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Τουριστική Έκθεση Fiets en wandelbeurs
Επόμενο άρθρο Η Εξόρμηση για το μικρό υδροηλεκτρικό Μελίσσι