Πρόγραμμα κατάρτισης στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ


ΤΟ ΚΕΚ – ΙΚΠΑ – Παράρτημα Θεσσαλίας διοργανώνει πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Φροντίδα Ηλικιωμένων Ατόμων». Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι συνολικής διάρκειας 30 ωρών και θα υλοποιηθεί στον χώρο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Καρδίτσας (τέρμα Ταυρωπού τηλ. 24410-22162), το διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου έως 13 Νοεμβρίου, με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα, δύο ώρες την ημέρα και απογευματινές ώρες. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται:

– Σε εργαζόμενους ιδιωτικών και δημοσίων φορέων – ανοιχτής ή κλειστής περίθαλψης ηλικιωμένων (π.χ. Μονάδες κοινωνικής φροντίδας ΚΑΠΗ, Οίκους ευγηρίας, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι κλπ)

– Σε άτομα που εργάζονται ιδιωτικά πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο (π.χ. γυναίκες μετανάστες, αποκλειστικές νοσοκόμες κλπ)

– Σε άτομα πάσης ηλικίας και φύλου, που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας

– Σε άτομα που επιθυμούν να μάθουν να φροντίζουν ηλικιωμένα μέλη της οικογένειάς τους

Στους καταρτιζόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ αργότερα θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αιτηθούν πιστοποίησης της ειδικότητας τους και να διεκδικήσουν δίπλωμα φροντίδας ηλικιωμένων μέσω του κατάλληλου μηχανισμού του δικτύου φορέων φροντίδας ηλικιωμένων. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές καθημερινά μέχρι 18 Σεπτεμβρίου, από 8 το πρωί έως 2 το μεσημέρι στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Καρδίτσας (δίπλα στο νοσοκομείο), τηλ. 24410-22162, υπεύθυνος Κοτσιαρίδης Δημήτριος.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση Δ.Σ. Ιτάμου στο Δημοτικό Σχολείο Καροπλεσίου
Επόμενο άρθρο Στην τελική ευθεία η πολεοδόμηση των στρατοπέδων