Ειδήσεις

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής


Η παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Βιολογία της Αναπαραγωγής – Βιοδείκτες στη Μαιευτική και Γυναικολογία – Περιγεννητική Ιατρική», αποβλέπει πέρα από την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου στην απόκτηση μίας επιστημονικής κατάρτισης που συνεπάγεται τη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών στα πεδία της Φροντίδας Υγείας της Γυναίκας που σχετίζονται με τη Βιολογία της Αναπαραγωγής, την εργαστηριακή μέτρηση Βιοδεικτών για το σύνολο των παθήσεων της Μαιευτικής και Γυναικολογίας αλλά και γνώσεων Περιγεννητικής Ιατρικής στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.)  γίνονται δεκτοί:

  1. Απόφοιτοι Τμημάτων Ιατρικής, Επιστημών Υγείας (Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής, Νοσηλευτικής) των ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.
  2. Απόφοιτοι Τμημάτων των Σχολών Θετικών Επιστημών (Βιολογίας, Χημείας, Βιοχημείας, Βιοτεχνολογίας, Μοριακής Βιολογίας, Φαρμακευτικής) των ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.
  3. Πτυχιούχοι τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου που επιθυμούν μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση με θέματα Φροντίδας υγείας της γυναίκας και ειδικότερα με τις τεχνικές της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, αλλά και εξοικειώνονται με τη χρήση και μέτρηση Βιοδεικτών στη Μαιευτική και Γυναικολογία, θέματα Προγεννητικού Ελέγχου και Γενετικής Συμβουλευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής.

Στο πλαίσιο απόκτησης εμπειριών, παραστάσεων κι επαγγελματικών ευκαιριών το Π.Μ.Σ. συνεργάζεται με τη Roche Diagnostics Hellas (RDH). Συγκεκριμένα:

 

  • Η RDH συνεργάζεται με το Π.Μ.Σ. για να βοηθήσει στην βέλτιστη εκπαίδευση όλων των  μεταπτυχιακών στις επαγγελματικές εργαστηριακές εφαρμογές των  Βιοδεικτών για την Υγεία της Γυναίκας στην Ελλάδα.
  • Σε επιλεγμένους  απόφοιτους του Π.Μ.Σ. θα δοθεί η  δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για μια θέση Management Trainee της RDH.
  • Η RDH προσφέρει σε τρεις (3) αριστεύσαντες σπουδαστές ένα τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα, το οποίο θα προσφέρει επισκόπηση του διαγνωστικού κλάδου, κατανόηση του τρόπου εφαρμογής των αποκτηθέντων γνώσεων για τους Βιοδείκτες στην εργαστηριακή πρακτική κι εμπειρία μέσω επισκέψεων σε εργαστήρια μετρήσεων «Βιοδεικτών για την Υγεία της Γυναίκας».

Στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Βιολογία της Αναπαραγωγής – Βιοδείκτες στη Μαιευτική και Γυναικολογία – Περιγεννητική Ιατρική» καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές να υποβάλουν για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 στην Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση συμμετοχής (χορηγείται από το γραφείο του Διευθυντού του ΠΜΣ).
  2. Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση ότι ο υποψήφιος εκπλήρωσε τις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις. Στις περιπτώσεις πτυχιούχων πανεπιστημίων της αλλοδαπής συνυποβάλλεται πιστοποιητικό αναγνώρισης από ΔΟΑΤΑΠ
  3. Αναλυτική βαθμολογία όλων των προπτυχιακών μαθημάτων μαζί με τη βαθμολογία της πτυχιακής μελέτης
  4. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα με στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία του υποψηφίου (με τα αντίστοιχα αποδεικτικά)
  5. Πιστοποιητικά ή διπλώματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, εφ’ όσον υπάρχουν
  6. Στοιχεία συμμετοχής σε ερευνητικές δραστηριότητες, εφ’ όσον υπάρχουν
  7. Δυο συστατικές επιστολές από Καθηγητές Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ ή ερευνητές Α΄ αναγνωρισμένων ερευνητικών κέντρων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής
  8. Δίπλωμα ή πιστοποιητικό επάρκειας της γνώσης της Αγγλικής γλώσσας υποχρεωτικά και άλλων ξένων γλωσσών προαιρετικά. Σε ειδικές περιπτώσεις η γλωσσομάθεια θα κρίνεται από την Επιτροπή Επιλογής
  9. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
  10. Πρόσφατη φωτογραφία ταυτότητας
  11. Δήλωση του Ν. 1599/86 «ότι δεν είμαι εγγεγραμμένος/η σε άλλο ΠΜΣ άλλου Τμήματος»
  12. Δήλωση του Ν. 1599/86 «ότι όλα τα δικαιολογητικά είναι ακριβή αντίγραφα των πρωτοτύπων»

 

Το πρόγραμμα αρχίζει στις 01/10/2018 και περιλαμβάνει δύο διδακτικά εξάμηνα. Στο Α΄ εξάμηνο (χειμερινό), πραγματοποιούνται 140 ώρες διδασκαλίας από τις οποίες οι μισές είναι εργαστηριακές ασκήσεις. Στο Β΄ εξάμηνο (εαρινό), υπάρχουν 162 ώρες διδασκαλίας οι οποίες κατανέμονται σε 114 ώρες διαλέξεων και 48 ώρες εργαστηριακών ασκήσεων. Οι παραπάνω εργαστηριακές ασκήσεις πραγματοποιούνται στη  Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική και στο Εργαστήριο Βιολογίας και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επιπρόσθετα στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος πραγματοποιούνται ώρες πρακτικής εργαστηριακής άσκησης των μεταπτυχιακών φοιτητών στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής. Οι φοιτούντες ασκούνται σε όλες τις τεχνικές της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (εντός της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής), αλλά και εξοικειώνονται με τη χρήση και μέτρηση  Βιοδεικτών στη Μαιευτική και Γυναικολογία, θέματα Προγεννητικού Ελέγχου και Γενετικής Συμβουλευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής.

Η φοίτηση τους ολοκληρώνεται με τρίμηνη περίοδο διάρκειας 12 εβδομάδων για την εκπόνηση, συγγραφή και παρουσίαση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 13ος διαγωνισμός ψαρέματος στο Μορφοβούνι
Επόμενο άρθρο ΖeniΘ: Στήριξη στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής