Πρόκριση με καλή εμφάνιση


Το +27 του πρώτου αγώνα δεν άφησε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης και ο Α.Σ.Καρδίτσας επιβεβαίωσε και στον επαναληπτικό αγώνα τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην ομάδα του Αγίου Νέστορα. Στον αγώνα που έγινε το Σάββατο στο κλειστό της πόλης μας, επικράτησε εύκολα της ομάδας των Τρικάλων με 77-42 και προκρίθηκε με δυο ευρείες νίκες στην επόμενη φάση του κυπέλλου Θεσσαλίας. Ο Α.Σ.Κ. δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και έχτισε γρήγορα διαφορά ασφαλείας. Το σημαντικότερο όφελος είναι ότι ο Σπύρος Παππάς έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και οι νεαροί αθλητές του συλλόγου έδειξαν σαφή σημάδια βελτίωσης, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Τα εύκολα ματς όμως τελείωσαν για τον Α.Σ.Καρδίτσας, που στην επόμενη φάση θα βρει απέναντί του τον Εθνικό Λάρισας, ομάδα με πολύ έμπειρους παίκτες που πέρυσι τελείωσε τη σεζόν στην τρίτη θέση στον ανατολικό όμιλο της Α1 Θεσσαλίας. Η δεύτερη φάση του κυπέλλου θα διεξαχθεί επίσης με διπλά παιχνίδια και ο Α.Σ.Κ. θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στη Λάρισα τον Εθνικό στο πρώτο παιχνίδι, σ’ έναν αγώνα που πέρα από το προφανές κίνητρο της πρόκρισης θα είναι και ένα κρίσιμο τεστ για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας για το πρωτάθλημα που ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου.

Τα δεκάλεπτα: 26-11, 41-21(ημιχρ.), 59-32, 77-42 (τελ.)

Α.Σ.Καρδίτσας(Σπ.Παππάς): Πανταζής 8, Μπράχος 10(2), Θώδης, Τσιαμούρας 6, Κατσαρός, Κοβάτσεβ 12(1), Κομποδιέτας 5(1), Βούλγαρης 3, Παπαδόπουλος 6, Παππάς 6 (1), Παπαστολόπουλος 7(1), Ασημακόπουλος 8, Τούμπας 6.

Προηγούμενο άρθρο Καρδιτσιώτης γιατρός πρωταθλητής… παραπεμπτικών
Επόμενο άρθρο Κοντύτερα στον πολιτισμό της ασφάλτου το μοναστήρι της Σπηλιάς