Πρόσκληση για αγώνα ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό


Την Παρασκευή 28η Νοέμβρη  ώρα 6η μ μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΔ Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΔΚ) ,θα γίνει η γενική συνέλευση της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Καρδίτσας.

Επιδιώκουμε, στη συνέλευση, να γίνει ουσιαστική συζήτηση,να βγουν συμπεράσματα, ώστε να βελτιωθεί η δράση της Επιτροπής Ειρήνης. Να ξεπεράσουμε αδυναμίες και να συνδεθεί η Επιτροπή με τη νεολαία, για να επεκταθεί η δράση μας στα σχολεία και ΤΕΙ.

Από τη συνέλευση αυτή θα εκλεγούν : η νέα γραμματεία της Επιτροπής και οι αντιπρόσωποι για το 17ο συνέδριο της ΕΕΔΥΕ , που θα γίνει στις 6 και 7 Δεκέμβρη στην Αθήνα.

Εκατό χρόνια από τον Α’ Παγκόσμιο  κι 75 από το Β΄Παγκόσμιο πόλεμο, οι λαοί αντιμετωπίζουν την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, την όξυνση των ανταγωνισμών, νέες πολεμικές εστίες, τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Τα τελευταία 15 χρόνια ζήσαμε ήδη σειρά ιμπεριαλιστικών πολέμων για τους οποίους πρέπει να βγάλει ο λαός μας και οι άλλοι λαοί συμπεράσματα.

Στη Γιουγκοσλαβία,το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία αποκαλύφτηκαν τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα και σήμερα φαίνεται πιο καθαρά η αλήθεια. Η αλήθεια που προβάλλει και στις πολεμικές εστίες που ζούμε σήμερα.

Στη πράξη αποδεικνύεται  πως το εκμεταλλευτικό σύστημα γεννά κρίσεις, φτώχεια, ανεργία, φασισμό, πόλεμο.Αυτή είνα η πραγματικότητα που δείχνει την κατεύθυνση της λαΪκής δράσης ώστε η πάλη ενάντια στα μονοπώλεια και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, η πάλη για τις λαΪκές σύγχρονες ανάγκες για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, επιβάλλεται να συνδέεται με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την εξάλειψη των αιτιών που τον γεννούν.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα σχέδεια του ΝΑΤΟ, ΕΕ και του Ισραήλ σε μια περίοδο που πυκνώνουν τα σύννεφα για το ξέσπασμα ενός νέου πολέμου.

Τα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ προωθούν αλλαγή συσχετισμών, ανατροπή κυβερνήσεων αλλά και συνόρων στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα για τον έλεγχο και το μοίρασμα των αγορών.

Είναι δυσβάστακτες οι στρατιωτικές δαπάνες για το λαό μας. Η χώρα μας, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό  (2,8)  επί του ΑΕΠ .

Απαιτείτε ένταση της πάλης του λαού και της νεολαίας, συντονισμένα με το εργατικό λαϊκό κίνημα για αποδέσμευση της χώρας μας και έξοδο από ΝΑΤΟ – ΕΕ ως τη τελική διαλυσή τους. Να σταματήσει τώρα κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάνται στους λαούς. Καμμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Καλούνται οι φίλοι της Ειρήνης οι νέες και οι νέοι της πόλης μας οι φορείς οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στη συνέλευση της Επιτροπής.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Προηγούμενο άρθρο Η ΠΑΣΥ καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ στους κτηνοτρόφους
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική ημερίδα ΕΠΑ Θεσσαλίας για ένταξη στο επιδοτούμενο πρόγραμμα αλλαγής συστημάτων θέρμανσης