Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση των σε ισχύ συμβάσεων (παραγωγοί που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της νιτρορύπανσης το έτος 2007)


 •1.      Στόχος της δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» του μέτρου 2.1.4

Στόχος της δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» του μέτρου 2.1.4 είναι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος μέσω:

  • της μείωσης των εφαρμοζόμενων λιπασμάτων σε σχέση με τα προβλεπόμενα στα αντίστοιχα Προγράμματα Δράσης
  • της μείωσης της κατανάλωσης νερού
  • της δημιουργίας χώρων οικολογικής αντιστάθμισης.
  • 2. Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης

Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης για διετή παράταση ορίζεται η περίοδος από 28/11/2011 έως 20/12/2011. Η διαδικασία υποβολής περιγράφεται στις παραγράφους 4 και 7 της παρούσας πρόσκλησης.                           

Οι αιτούντες με ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2 και 3 καταθέτουν τις αιτήσεις ενίσχυσης μέχρι 8/12, όσων το ΑΦΜ λήγει σε 4, 5 και 6  μέχρι 12/12, σε 7 και 8 μέχρι 15/12,  σε 9 και 0 μέχρι 20/12.

  • 3. Τόπος υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης

Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι διετούς παράτασης αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων για διετή παράταση των ισχυουσών συμβάσεων στη δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών», υποβάλλουν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.), αίτηση ενίσχυσης για διετή παράταση, πλήρως συμπληρωμένη. Οι αιτούντες μετά την κατάθεση της αίτησης ενίσχυσης λαμβάνουν ηλεκτρονικό πρωτόκολλο από το μηχανογραφικό σύστημα.

Η κάθε αίτηση ενίσχυσης για διετή παράταση υποβάλλεται σε ένα μόνο φορέα, ανεξάρτητα αν η εκμετάλλευση βρίσκεται σε περισσότερους του ενός νομούς οι οποίοι υπάγονται σε διαφορετικούς φορείς υλοποίησης. Στην τελευταία περίπτωση, η αίτηση ενίσχυσης υποβάλλεται στον τόπο υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ).

Οι αιτήσεις ενίσχυσης που υποβάλλονται στις οικείες Ε.Α.Σ, μετά και την καταχώρησή τους στο μηχανογραφικό σύστημα, διαβιβάζονται εντός 10 εργασίμων ημερών από την κατάθεσή τους, στις αρμόδιες Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας με ευθύνη των Ε.Α.Σ

Τομείς παρέμβασης

Σύμφωνα με την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δυνατότητα διετούς παράτασης έχουν οι εκτάσεις στις οποίες κατά το έτος 2011 εφαρμόστηκε η δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» (πρώην μέτρα 3.5 «Μείωση της νιτρορύπανσης γεωργικής προέλευσης» και 3.17 «Προστασία της λίμνης Δοϊράνης») και έχουν δηλωθεί στην ΑΕΕ του έτους 2011 του αιτούντος.

  • 4. Δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης – κριτήρια ένταξης

Α.  Δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης  των ενισχύσεων της δράσης 2.1 μπορούν να κριθούν τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Έχουν υπογράψει σύμβαση μέχρι και την 31.12.2006 στο πλαίσιο του άξονα 3 του Εγγράφου Προγραμματισμού Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΠΑΑ) 2000-2006 και σε εφαρμογή των παρακάτω κοινών υπουργικών αποφάσεων:
  • – ΚΥΑ με αριθ. 628/137354/2005 (ΦΕΚ Β΄ 1248) για την εφαρμογή του μέτρου 3.5 του ΕΠΑΑ 2000-2006 «Μείωση της νιτρορύπανσης γεωργικής προέλευσης» στις περιοχές Θεσσαλίας (Λάρισας, Καρδίτσα, Τρικάλων και Μαγνησίας), Φθιώτιδας και Βοιωτίας.
  • – ΚΥΑ με αριθ. 661/282435/2006 (ΦΕΚ Β΄ 1032) για την εφαρμογή του μέτρου 3.17 του ΕΠΑΑ «Προστασία της λίμνης Δοϊράνης».
  • Δεν έχει λήξει η περίοδος δέσμευσής τους και τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις μέχρι και την ημερομηνία δημοσιοποίησης της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
  • Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ). Ο έλεγχος για την εγγραφή στο ΜΑΑΕ γίνεται μηχανογραφικά.

Για τις περιπτώσεις των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων της προηγούμενης περιόδου, δικαιούχος παράτασης θεωρείται ο σύζυγος ο οποίος έχει υπογράψει τη σύμβαση και μόνον για τα αγροτεμάχια που περιλαμβάνονται στην ΑΕΕ του 2011 αυτού.

Β. Κριτήρια ένταξης

1.       Τα κριτήρια ένταξης των δικαιούχων διακρίνονται σε κριτήρια επιλεξιμότητας και κριτήρια επιλογής.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να κριθούν δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης για τη δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών», πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια επιλεξιμότητας.

α. Κριτήρια επιλεξιμότητας:

Να υποβάλλουν, με τη διαδικασία της παραγράφου 7 «Υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης – απαιτούμενα δικαιολογητικά», αίτηση ενίσχυσης στην οποία περιλαμβάνονται τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσής τους, που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

αα. Είναι δηλωμένα στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ) του έτους 2011 του ενδιαφερόμενου. Δεν δύναται να συμπεριληφθούν αγροτεμάχια που δεν είναι δηλωμένα στην ΑΕΕ του 2011 του ενδιαφερόμενου

ββ. Κατέχονται νόμιμα καθ’ όλη την περίοδο δέσμευσης, γεγονός που τεκμηριώνεται με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Αποκλείονται αγροτεμάχια που είναι ενταγμένα στο μέτρο της δάσωσης γεωργικών γαιών ή σε άλλη γεωργοπεριβαλλοντική δράση.

γγ. Βρίσκονται εντός των περιοχών παρέμβασης, όπως περιγράφονται στην παράγραφο 5α της παρούσας πρόσκλησης.

δδ. Το έτος 2011 εφαρμόστηκε η δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» (πρώην μέτρα 3.5 «Μείωση της νιτρορύπανσης γεωργικής προέλευσης» και 3.17 «Προστασία της λίμνης Δοϊράνης») και έχουν δηλωθεί στην ΑΕΕ του έτους 2011, του αιτούντος.

εε.  Το ελάχιστο μέγεθος των υπό ένταξη αγροτεμαχίων ανέρχεται σε 0,05 εκτάρια (Ha)

Δεν δύναται να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας πρόσκλησης, έστω κι αν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, οι ακόλουθες κατηγορίες:

  • i. Όσοι έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης ή οι σύζυγοι αυτών
  • ii. Όσοι έχουν αποκλεισθεί από τις ενισχύσεις των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων ή δράσεων και για όσο χρόνο ισχύει ο αποκλεισμός
  • iii. Διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση αποκλεισμού από τη λήψη οποιασδήποτε ενίσχυσης στον αγροτικό τομέα, για δέκα έτη
  • iv. Ανήλικα άτομα

Στην αίτηση ενίσχυσης δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν συνιδιόκτητα αγροτεμάχια.

β. Κριτήρια επιλογής:

Από τους υποψηφίους δικαιούχους παράτασης που πληρούν καταρχήν τα κριτήρια επιλεξιμότητας της προηγούμενης παραγράφου, γίνεται κατάταξη αυτών.

Η σειρά κατάταξης προκύπτει ως άθροισμα της βαθμολογίας που συγκεντρώνουν ξεχωριστά σε κάθε ένα από τα γενικά κριτήρια επιλογής και της βαθμολογίας που συγκεντρώνουν ξεχωριστά σε κάθε ένα από τα ειδικά κριτήρια επιλογής της δράσης.

Συγκεκριμένα τα γενικά και τα ειδικά κριτήρια επιλογής, η αντίστοιχη βαθμολογία και η σειρά προτεραιότητας αυτών, έχουν ως εξής:

Γενικά κριτήρια επιλογής

Βαθμοί

Σειρά προτεραιότητας

Επαγγελματίας αγρότης

50

5

Νέος γεωργός με επιχειρηματικό σχέδιο μέτρο 1.1.2 του Π.Α.Α 2007-2013

30

3

Επαγγελματίας αγρότης με αγροτικό εισόδημα μεγαλύτερο ή ίσο του 50% του συνολικού ετήσιου εισοδήματος

20

4

Έκταση σε περιοχή NATURA  2000 μεγαλύτερη του 50% της συνολικής υπό ένταξη έκτασης

20

1

Έκταση σε περιοχή NATURA 2000 από 10 έως και 50% της συνολικής υπό ένταξη έκτασης

10

2

Μόνιμος κάτοικος του Δήμου που βρίσκεται η έδρα της εκμετάλλευσης

10

6

Ειδικά κριτήρια επιλογής Βαθμοί Σειρά προτεραιότητας
Επιλογή Μεθοδολογίας Α

5

3

Μέγεθος της υπό ένταξη εκμετάλλευσης:

 

 

  • μεγαλύτερη από 15 Ha

20

1

  • από 10,01 έως και 15 Ha

10

2

  • μέχρι και 10 Ha

5

4

Σε περίπτωση ισοβαθμίας προηγούνται στη σειρά κατάταξης όσοι συγκεντρώνουν μεγαλύτερη βαθμολογία στα γενικά κριτήρια επιλογής, με τη σειρά προτεραιότητας που αναφέρεται παραπάνω και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας λαμβάνονται υπόψη τα ειδικά κριτήρια με την αντίστοιχη σειρά  προτεραιότητας.

Όλα τα παραπάνω κριτήρια επιλογής, με εξαίρεση τη μόνιμη κατοικία του Δήμου που βρίσκεται η έδρα της εκμετάλλευσης, για την οποία απαιτείται προσκόμιση σχετικού δικαιολογητικού, προκύπτουν μηχανογραφικά. Για την τεκμηρίωση της ιδιότητας του νέου γεωργού με επιχειρηματικό σχέδιο απαιτείται απόφαση ένταξης στο μέτρο 1.1.2 «Εγκατάσταση νέων γεωργών» του Π.Α.Α 2007-2013, η ύπαρξη της οποίας ελέγχεται μηχανογραφικά.

  • 5. Υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης – απαιτούμενα δικαιολογητικά

Η αίτηση ενίσχυσης για διετή παράταση είναι πλήρης εφόσον περιλαμβάνει τα παρακάτω:

α.       Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση πλήρως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, σύμφωνα με έντυπο που διατίθεται από τη μηχανογραφική βάση. Στην αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θεωρείται το γνήσιο της υπογραφής του αιτούντος από οποιαδήποτε δημόσια αρχή.

Το έντυπο αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με προεκτυπωμένα τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου και της εκμετάλλευσής του, όπως αυτά έχουν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων της ενιαίας ενίσχυσης, χορηγείται από τις οικείες Ε.Α.Σ ή τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων, με τη χρήση μόνο του ΑΦΜ του υποψήφιου δικαιούχου παράτασης.

Στο Παράρτημα της παρούσας πρόσκλησης παρατίθεται υπόδειγμα αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και Σχεδίου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ).

β.       Αντίγραφα παραστατικών χρήσης για τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια τα οποία περιλαμβάνονται στην αίτηση ενίσχυσης για δύο επιπλέον έτη, εφόσον η διάρκεια ισχύος τους δεν καλύπτει το απαιτούμενο διάστημα για το οποίο αναλαμβάνονται δεσμεύσεις (ενοικιαστήρια διετούς διάρκειας).

Για τα μισθωμένα αγροτεμάχια προσκομίζεται ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης στο οποίο αναλυτικά αναφέρεται για κάθε αγροτεμάχιο η ακριβής τοποθεσία, η έκταση, το χαρτογραφικό υπόβαθρο, ο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και η χρονική διάρκεια της μίσθωσης, η οποία πρέπει να καλύπτει την περίοδο δέσμευσης και να είναι στο όνομα του αιτούντος.

Σε περίπτωση μίσθωσης με διάρκεια μεγαλύτερη των εννέα ετών υποβάλλεται ακριβές αντίγραφο της συμβολαιογραφικής πράξης μίσθωσης και το πιστοποιητικό μεταγραφής από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.

Τα μισθωτήρια συμβόλαια υποβάλλονται θεωρημένα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ή από άλλη αρμόδια υπηρεσία. Στο μισθωτήριο έγγραφο σημειώνεται η ένδειξη «θεωρήθηκε», η χρονολογία θεώρησης και το έγγραφο υπογράφεται από τον εντεταλμένο υπάλληλο.

Στην περίπτωση που τα δικαιολογητικά κατοχής της γεωργικής εκμετάλλευσης έχουν κατατεθεί στο φορέα υλοποίησης για άλλες δράσεις ή προγράμματα, δεν είναι απαραίτητο να επανυποβληθούν, αλλά πρέπει να αναφέρεται η δράση ή το πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου έχει ήδη υποβληθεί.

γ.       Σχέδιο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) διετούς διάρκειας

Ως Σχέδιο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης νοείται ένα επιχειρησιακό σχέδιο της εκμετάλλευσης διάρκειας όσο και η περίοδος δέσμευσης, στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά τα αγροτεμάχια, ο τρόπος κατοχής, αξιοποίησης και περιβαλλοντικής διαχείρισης καθώς και άλλα στοιχεία σχετικά με την εκμετάλλευση. Το ΣΠΔ δύναται να συνταχθεί είτε από τον ενδιαφερόμενο είτε από σύμβουλο.

Στην περίπτωση επιλογής συμβούλου, υπεύθυνου για την εκπόνηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής του ΣΠΔ, ο δικαιούχος υποχρεούται με τη δήλωση εφαρμογής του πρώτου έτους να προσκομίσει και το αντίγραφο του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ αυτού και του συμβούλου.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι παράτασης οφείλουν κατά την υποβολή της αίτησης ενίσχυσης να συμπληρώσουν το ΣΠΔ για διετή παράταση, τηρώντας τη βασική δέσμευση της μεθοδολογίας που εφάρμοζαν στο πλαίσιο της ισχύουσας σύμβασης της προηγούμενης περιόδου (δηλαδή αγρανάπαυση ή αμειψισπορά κατά περίπτωση). Επιτρεπτή (εφόσον επιθυμεί ο αιτών) είναι η αλλαγή από τη βασική δέσμευση της αμειψισποράς, στη δέσμευση της αγρανάπαυσης, όπως αυτή περιγράφεται στην παράγραφο 8 σημείο β. εδάφιο ββ-i της παρούσας πρόσκλησης.

δ.       Αντίγραφο πρώτης σελίδας του τραπεζικού βιβλιαρίου σε περίπτωση που είναι διαφορετικός από αυτόν που έχει δηλωθεί στην ΑΕΕ.

ε.       Βεβαίωση του δημάρχου για την τεκμηρίωση της μόνιμης εγκατάστασης του υποψήφιου δικαιούχου παράτασης στον τόπο που βρίσκεται η έδρα της εκμετάλλευσής του. Σε περιπτώσεις αμφιβολιών το μόνιμο της κατοικίας εξετάζεται και το βάρος της απόδειξης φέρει ο ενδιαφερόμενος (αποδείξεις οργανισμών κοινής ωφελείας κ.ά). Επισημαίνεται ότι η ύπαρξη οικογενειακής μερίδας ή η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και την ύπαρξη μόνιμης κατοικίας

στ.ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΩΝ(ΜΑΑΕ)

Ο φορέας υλοποίησης της δράσης έχει δικαιοδοσία να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά, σε περίπτωση που υπάρχουν αμφιβολίες για την ορθότητα των όσων δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι κατά την αίτηση ενίσχυσης.

Σε ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι παράτασης μπορούν να καταθέσουν αίτηση ενίσχυσης μόνον στην παρούσα πρόσκληση. Σε αντίθετη περίπτωση κατά την αξιολόγηση θα απορρίπτονται και οι δύο αιτήσεις ενίσχυσης που έχουν υποβληθεί.

  • 6. Ύψος Ενίσχυσης

Το ύψος ενίσχυσης κατ’ έτος υπολογίζεται με βάση:

  • – την πραγματικά καλλιεργούμενη έκταση της κάθε επιλέξιμης καλλιέργειας, προσαυξημένης κατά την έκταση της αγρανάπαυσης (για την μεθοδολογία Α) ή αμειψισποράς και ακαλλιέργητου περιθωρίου (για την μεθοδολογία Β) που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη καλλιέργεια
  • – το είδος της επιλέξιμης καλλιέργειας
  • – την εφαρμοζόμενη μεθοδολογία
  • – το ύψος ενίσχυσης κατά περιοχή,

όπως αυτά αναφέρονται στους πίνακες που ακολουθούν.

α.  Μεθοδολογία Α: Συνδυασμός μόνιμης αγρανάπαυσης και μείωσης των εφαρμοζόμενων λιπαντικών μονάδων

Πίνακας 27.3 : Ύψος ενίσχυσης σε Ευρώ/Ha/έτος

Καλλιέργεια

Νομός  Κιλκίς

Τμήμα των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Μαγνησίας (ανατολική και δυτική Θεσσαλία)

Τμήμα των νομών Φθιώτιδας και Βοιωτίας

 

Χωρίς τεχνική στήριξη

Με τεχνική στήριξη

Χωρίς τεχνική στήριξη

Με τεχνική στήριξη

Χωρίς τεχνική στήριξη

Με τεχνική στήριξη

Αραβόσιτος

390

405

570

585

436

451

Βαμβάκι

324

339

416

431

335

350

Κηπευτικά

585

600

585

600

585

600

Σακχαρότευτλα

550

565

585

600

550

565

β. Μεθοδολογία Β: Συνδυασμός αμειψισποράς, ακαλλιέργητου περιθωρίου και μείωσης των εφαρμοζόμενων  λιπαντικών μονάδων

Πίνακας 27.4:  Ύψος ενίσχυσης σε Ευρώ/Ha/έτος  

Καλλιέργεια

Νομός Κιλκίς

Τμήμα των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Μαγνησίας (ανατολική και δυτική Θεσσαλία)

Τμήμα των νομών Φθιώτιδας και Βοιωτίας

 

Χωρίς τεχνική στήριξη

Με τεχνική στήριξη

Χωρίς τεχνική στήριξη

Με τεχνική στήριξη

Χωρίς τεχνική στήριξη

Με τεχνική στήριξη

Αραβόσιτος

316

331

509

524

357

372

Βαμβάκι

248

263

322

337

256

271

Κηπευτικά

585

600

 585

600

585

600

Σακχαρότευτλα

510

525

585

600

510

525

     

Στο μέγιστο ύψος ενίσχυσης υπολογίζεται και το πρόσθετο κόστος που μπορεί να ανέλθει σε μέχρι 15 Ευρώ/Ha και αφορά στις δαπάνες τεχνικής στήριξης από σύμβουλο υπεύθυνο για την εκπόνηση και παρακολούθηση του ΣΠΔ.

Στην περίπτωση επιλογής συμβούλου και προκειμένου να καταβληθεί η μέγιστη ενίσχυση που περιλαμβάνει και την τεχνική στήριξη, κατά την υποβολή της δήλωσης εφαρμογής απαιτείται να συνυποβληθεί ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ δικαιούχου και συμβούλου και αντίγραφο του παραστατικού αμοιβής του συμβούλου σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ), σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 17 της αριθ. 079833/24.10.2011 απόφασης ( ΦΕΚ Β΄ 2366).

2013.

 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες :

  • 1. Στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας των αιρετών Περιφερειών ή σε άλλες κατά περίπτωση εξουσιοδοτημένες αρμόδιες υπηρεσίες στα τηλεφωνα( 2441355220 ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ε.) και(2441355221 ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Β.)

 

 

ΟΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΑΚΟΣ

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παύλος Σιούφας: «Ζητείται ήθος»
Επόμενο άρθρο Γενική συνέλευση – αρχαιρεσίες πραγματοποιεί η ΕΛΜΕ Καρδίτσας