Ειδήσεις

Πρόταση ένταξης του κτιρίου ΤΕΕ σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης


Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, επισκέφτηκε στις 6 Μαίου 2019, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, Νίκος Παπαγεωργίου, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για το ενεργό ενδιαφέρον του ιδίου και την θερμή προσπάθεια των υπηρεσιών της περιφέρειας, στην κατάθεση πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του ΤΕΕ στη Λάρισα, κατόπιν έγκρισης σχετικής προγραμματικής σύμβασης, συνολικού προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ, που συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός.

Το κτίριο του Περιφερειακού Τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος βρίσκεται στην παραποτάμια οδό Τάκη Τσόγκα (πρώην Καλλιθέας) στη Λάρισα, σε οικόπεδο που αγοράστηκε από τον Δήμο Λαρισαίων το 1972. Το 1977 ύστερα από Πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, που προκηρύχτηκε από την Διοικούσα Επιτροπή, αναδείχτηκε καλύτερη η μελέτη του αρχιτεκτονικού γραφείου «ΟΜΑΔΑ 5». Το 1979 δημοπρατήθηκε ο φέρον οργανισμός του κτιρίου και το 1982 η αποπεράτωσή του. Είναι πενταόροφο (ισόγειο, 4 όροφοι και υπόγειο). Σε αυτό στεγάζονταν εκτός από τις υπηρεσίες του ΤΕΕ, υπηρεσίες της Περιφέρειας και του ΤΣΜΕΔΕ, ενώ τα τελευταία χρόνια εκεί εδρεύει και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η ένταξη του κτιρίου στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των δημόσιων κτιρίων συνδράμει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τη βελτίωση των υποδομών στη Θεσσαλία, την εξοικονόμηση χρημάτων από τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Β. Τσιάκος: Η Πολεοδομία είναι μια νευραλγική υπηρεσία που παίζει ρόλο στην ανάπτυξη μιας περιοχής
Επόμενο άρθρο Παν/μιο Θεσσαλίας: Πανελλήνιο Συνέδριο της Υδροτεχνικής Ένωσης