Πρόταση νόμου απ’ τον Παύλο Σιούφα για διαγραφή των καταχωρήσεων του Τειρεσία


Με Πρόταση Νόμου που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του νομού μας Παύλος Β. Σιούφας, προβλέπεται η διαγραφή των καταχωρήσεων του ΤΕΙΡΕΣΙΑ που έγιναν στο διάστημα από 1-7-2010 μέχρι 28-2-2013 και αφορούν επιχειρηματίες, εμπόρους και αγρότες.

Το κείμενο της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης έχεις ως εξής:

 

Άρθρο 1ο

Από της ισχύος του παρόντος νόμου όλες οι καταχωρήσεις των Αρχείων της “ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε.”, οι οποίες αφορούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και οι οποίες προέρχονται από μη πληρωθέντα κάθε μορφής αξιόγραφα, διαταγές πληρωμής, καταγγελίες συμβάσεων οιουδήποτε σκοπού ή τύπου τραπεζικών δανείων ή άλλης μορφής πιστώσεων, κατασχέσεις, προσημειώσεις, επιταγές προς πληρωμή, περιλήψεις εκθέσεων κατάσχεσης, προγράμματα πλειστηριασμών, που έχουν καταχωρηθεί μετά την 1-7-2010 και μέχρι την 28-2-2013,  διαγράφονται οριστικά.

Άρθρο 2ο

Απαγορεύεται στην “ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε.” να διατηρήσει το Αρχείο για τα άνω πρόσωπα, το οποίο αναφέρεται στην περίοδο του άρθρου 1 και το οποίο υποχρεούται να καταστρέψει.

Άρθρο 3ο

Απαγορεύεται στα πιστωτικά ιδρύματα ή σε οιοδήποτε άλλο πρόσωπο, το οποίο έχει λάβει καθ’ οιονδήποτε τρόπο γνώση των Αρχείων εν όλω ή εν μέρει, να χρησιμοποιήσουν ή να λάβουν υπ’ όψη τους στοιχεία των Αρχείων που έχουν στη διάθεσή τους και τα οποία αφορούν την χρονική περίοδο από 01-07-2010 μέχρι 28-2-2013.

Άρθρο 4ο

Σε περίπτωση, παραβάσεως των διατάξεων του παρόντος εφαρμόζονται ανάλογα για τους παραβάτες, το άρθρο 370 Γ του Ποινικού Κώδικα.

 

Αθήνα,  4 Μαρτίου 2013

O προτείνων βουλευτής

Παύλος Β. Σιούφας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Tσίκνισμα από ΕΟΣΚ, ΠΟΚ και ΣΟΚ!
Επόμενο άρθρο Ζεστό χρήμα σε Δήμους του Νομού για τα ληξιπρόθεσμα