Ειδήσεις

Πρόταση στο Αντώνης Τρίτσης για ασφαλτόστρωση 35 χιλιομέτρων αγροτικών οδών


Ολοκληρωμένη πρόταση που συνοδεύεται και από τη σχετική τεχνική έκθεση για ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας υπέβαλε η δημοτική αρχή Καρδίτσας. Η πρόταση υπεβλήθη στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» στον άξονα προτεραιότητας  «ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών»  με τίτλο «Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική οδοποιία» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ. Ειδικότερα με βάση την τεχνική έκθεση προβλέπονται εργασίες βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, που εξυπηρετούν την προσπέλαση στα παρακείμενα αγροκτήματα και τις συμβαλλόμενες οδούς.

Πρόκειται να γίνουν επεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους που εξυπηρετούν κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Στους αγροτικούς δρόμους στους οποίους θα γίνουν παρεμβάσεις υπάρχει υγιές στρώμα από αμμοχάλικο ποταμού. Συνολικά προβλέπεται να ασφαλτοστρωθούν περίπου 35 χιλιόμετρα αγροτικών οδών. «Πρόκειται για μια πρόταση η οποία ελπίζουμε ότι  σύντομα θα εγκριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Μια πρόταση με στόχο να στηρίξουμε τον δημότη μας στην πόλη και στο χωριό διεκδικώντας μεγάλα έργα υποδομής. Με την έγκριση και τη δρομολόγηση υλοποίησής της θεωρούμε ότι θα αλλάξει η εικόνα στο τομέα της οδικής πρόσβασης προς τα αγροκτήματα της πόλης και των χωριών της Καρδίτσας ενώ θα βελτιωθεί σημαντικά η πρόσβαση σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ.  Β. Τσιάκος.

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν για τον κάθε αγροτικό δρόμο είναι οι εξής :

α. Προμήθεια και μεταφορά επί τόπου των έργων από οποιαδήποτε απόσταση δάνεια θραυστών επίλεκτων υλικών λατομείου κατηγορίας Ε4.

β. Κατασκευή επιχώματος οδού , σύμφωνα με την ΕΤΕΠ 02-07-01-00 .

γ. Κατασκευή στρώσης βάσης οδοστρωσίας συμπυκνωμένου πάχους 0,10 από θραυστά αδρανή υλικά σταθεροποιημένου τύπου σύμφωνα με την ΕΤΕΠ 05-03-03-00.

δ. Προεπάλειψη  ανασφάλτωτης επιφάνειας με ασφαλτικό διάλυμα τύπου ΜΕ-0

ε. Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας ,σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη συνθέσεως και την ΕΤΕΠ 05-03-11-04 , συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m , με χρήση κοινής ασφάλτου.

στ. Κατασκευή οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης

Η κατηγορία της οδού είναι η AV (αγροτική οδός) και θα εφαρμοστεί η διατομή  ζ2 , που στις εγκεκριμένες ΟΜΟΕ απαιτείται πλάτος ασφαλτόστρωσης 5,50 μ.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός στην Καρδίτσα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά η πλατεία Μαυραχάδων