Πρόταση ψηφίσματος από τη Μειοψηφία του Δ. Σοφάδων: «να μπει τέλος στο χαράτσι του ΟΣΔΕ»


Ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση της Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων κατά την τελευταία συνεδρίαση για την σύνταξη ψηφίσματος ενάντια στο χαράτσι του ΟΣΔΕ που πληρώνουν οι αγρότες για τη δήλωση των καλλιεργειών τους. Την πρόταση αυτή έθεσε ο τέως Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος εκ μέρους της δημοτικής του ομάδας στον Πρόεδρο του Σώματος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/3/2015 ζητώντας τη συζήτηση του θέματος εκτός ημερησίας διάταξης.

Ο κ. Παπαδόπουλος μετά την ομόφωνη έγκριση της πρότασης που υπέβαλε η παράταξή του δήλωσε:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πήραμε την πρωτοβουλία να αναδείξουμε ένα ζήτημα για το οποίο η Πολιτεία κλείνει τα μάτια σφυρίζοντας αδιάφορα μπροστά μια άδικη εισπρακτική πολιτική που η ίδια καθιέρωσε εδώ και πολλά χρόνια σε βάρος των αγροτών, οι οποίοι καλούνται και φέτος να πληρώσουν αδρά την υποχρέωση του Κράτους για τη δήλωση των καλλιεργειών.

Στην πλάτη του αγρότη σφάζονται οι «πιστοποιημένοι φορείς» για την ετήσια αρπαχτή και οι τιμές όχι μόνο δεν πέφτουν αλλά κάθε χρόνο γίνονται όλο και πιο αλμυρές.

Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτό το χαράτσωμα;

Γιατί πληρώνει ο κάθε αγρότης αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό;

Δεν είναι υποχρέωση της Πολιτείας να καλύψει το κόστος του ΟΣΔΕ όπως γίνεται και με άλλες ανάλογες κρατικές υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα η υποβολή φορολογικών δηλώσεων;

Σε μια εποχή που η πολιτεία αδυνατεί να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους αγρότες και που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά απ’ τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, είναι παράλογο να χαρατσώνεται αναιτιολόγητα ο δυναμικότερος κλάδος της παραγωγικής μηχανής της χώρας.

Καλούμε λοιπόν την Πολιτεία, το αρμόδιο Υπουργείο, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τους τοπικούς Βουλευτές, να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να βάλουν τέλος στο χαράτσι του ΟΣΔΕ.»

 

Προηγούμενο άρθρο Διοργάνωση ημερίδας σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού
Επόμενο άρθρο Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο για την πολιτική προστασία ενόψει της θερινής περιόδου