Πρώην και νυν συλλειτούργησαν στην Ιερά Μονή Κορώνης


Την προστάτιδα και έφορό της Κυρία Θεοτόκο εόρτασε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 η Ιερά Κοινοβιακή Μονή Κορώνης της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Το πρόγραμμα της εορτής ξεκίνησε με την τέλεση του Όρθρου και ακολούθως του λαμπρού Πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και συνιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Θεσσαλιώτιδος κ. Κυρίλλου.
Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν ακόμη μέρος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κορώνης Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος, Αρχιμανδρίτης Μάξιμος καθώς και άλλοι κληρικοί.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος αναφέρθηκε στο νόημα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Παναγίας η οποία αποτελεί το στήριγμα των ανθρώπων αλλά και τη μεσίτρια προς τον Θεό, όπως είπε.
Πριν την απόλυση διαβάστηκε το Κόλλυβο της Παναγίας το οποίο φιλοτέχνησαν με περισσή τέχνη οι πατέρες της Ιεράς Μονής Κορώνης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε πλούσια τράπεζα με εκλεκτά μοναστηριακά εδέσματα στους Αρχιερείς καθώς και τους άλλους επισήμους.
Οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα με την τέλεση του Μεθέορτου Εσπερινού και του Κτητορικού Μνημοσύνου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

romfea.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Το «παλεύουν» ακόμη στο ΤΕΙ Δασοπονίας – Συνάντηση του Προέδρου του Τμήματος με τον Υπ. Παιδείας
Επόμενο άρθρο Και η Καρδίτσα στις περιοχές εισοδηματικής ενίσχυσης