Πρώτα ορκωτοί λογιστές… και μετά έγκριση των ισολογισμών – Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΑΣΚ


 Από ορκωτούς λογιστές θα περάσει η έγκριση των ισολογισμών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, απόφαση η οποία ελήφθη χθες στη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων.  Οι αντιπρόσωποι συμφώνησαν στο να προηγηθεί έλεγχος των οικονομικών στοιχείων του συνεταιρισμού από ορκωτούς λογιστές και έπειτα να γίνει η έγκριση των ισολογισμών, οι οποίοι αφορούν στα έτη ’08-’09, ’09-΄10, ΄10-΄11.

Ένταση

Ωστόσο και σ’αυτή τη Γενική Συνέλευση, δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι εχθρικές διαθέσεις των αντιπροσώπων απέναντι στους συμβούλους του Δ.Σ. και των δύο ομάδων (Γιαννάκου – Σδράκα) και το αντίθετο, καθώς και οι έντονες λογομαχίες μεταξύ των συμβούλων των παραπάνω δύο ομάδων.

Ο κ. Σδράκας για τη σύλληψή του

Με τη σύμφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας, αφέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο Πρόεδρος της ΕΑΣΚ κ. Δημήτρης Σδράκας που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, για χρέη της Ένωσης προς το δημόσιο (απόδοση ΦΠΑ). Ο κ. Σδράκας στο περιθώριο της χθεσινής γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων, αναφέρθηκε στη σύλληψή του τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό ήταν μια αδικία την οποία πλήρωσε ο ίδιος χωρίς να φταίει, ενώ επλήγη πανελλαδικά σαν προσωπικότητα. Ευχαρίστησε ωστόσο όλους όσους του συμπαραστάθηκαν σ’αυτή τη δύσκολη στιγμή (διοικητικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι και συνάδελφοι από άλλες ενώσεις σε όλη τη χώρα)και κατέληξε λέγοντας πως παρ’ ότι η θητεία του έληξε στις 7 Δεκέμβρη, παραμένει στη θέση του Προέδρου με βάσει το νέο νόμο που ψηφίστηκε στις 22 Σεπτέμβρη 2011, ο οποίος δίνει το δικαίωμα παράτασης των θητειών (προέδρων και Δ.Σ.) έως ότου τακτοποιηθούν όσα προβλέπονται από το νόμο (συγχωνεύσεις, ανώνυμη ή εταιρική σύμπραξη, δημιουργία νέων πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών με τη συμμετοχή νέων αγροτών). Ερωτηθείς για τις εκλογές είπε ότι πρέπει να γίνουν μέχρι 31 Μαϊου.

Προηγούμενο άρθρο «ΦΙΡΜΑΝΙ» ΣΕ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΙΟΥΝΤΣΙΟΥΡΑ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ - Μετά τον Σδράκα
Επόμενο άρθρο Στην Καρδίτσα Ο Γιάννης Δημαράς