Ειδήσεις

Πρώτη ημέρα παραστάσεων για την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ


Με μια όμορφη μουσική βραδιά ξεκίνησε χτες η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού, που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καρδίτσα από τις Δρυάδες εν Πλω. Η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Σωτήρης Μπαλλάς ταξίδεψαν μελωδικά το πολυάριθμο πλήθος και σηματοδότησαν την έναρξη του μοναδικού για τον ελληνικό χώρο φεστιβάλ. Τη βραδιά ‘άνοιξαν’ οι ομάδες χορού ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ από την Αθήνα και Δρυάδες εν Πλω από την Καρδίτσα με αποσπάσματα του έργου ΔΙΝΗ.

Οι θεατές χάρισαν το ζεστό τους χειροκρότημα στους καλλιτέχνες και ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο σήμερα το απόγευμα στις 6, οπότε ξεκινούν οι παραστάσεις χορού από τις συμμετέχουσες ομάδες, που καταφθάνουν σήμερα στην πόλη μας. Οι ομάδες που θα παρουσιάσουν το χορευτικό τους έργο σήμερα έρχονται από δομές ΑμεΑ από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Λάρισα, Δράμα, Θέρμη Καβάλα και Συκεώνα. Η οργανωτική επιτροπή μαζί με τους εθελοντές της διοργάνωσης ετοίμασαν με ελπίδα, κέφι και δημιουργική διάθεση μια πραγματική γιορτή με χορό και μουσική καλώντας όλους τους δημότες της Καρδίτσας να γιορτάσουν, να απολαύσουν ένα ξεχωριστό θέαμα και να αποδείξουν πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Έρευνας Παιδείας & Θρησκευμάτων. Οι παραστάσεις μεταδίδονται ζωντανά διαδικτυακά από τον ιστότοπο των Δρυάδων εν Πλω www.dryadesenplo.gr.

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία

Δρυάδες εν πλω

 

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη

εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

Προηγούμενο άρθρο Πανελλαδικοί αγώνες υπερελαφρών στην Τερψιθέα
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ