Ειδήσεις

Πρώτη συνάντηση μελλονύμφων και νέων ζευγαριών της τοπικής μας Εκκλησίας


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση μελλονύμφων και νέων ζευγαριών της τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης, με προσκεκλημένο ως ομιλητή τον διακεκριμένο θεολόγο π. Νικόλαο Λουδοβίκο, καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και του Ορθοδόξου Θεολογικού Ινστιτούτου της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Cambridge, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ναρκισσισμός και συγχώρεση, πραγματικός και φανταστικός εαυτός στο Γάμο».

Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας της τοπικής μας Εκκλησίας για τους νέους, που σκέπτονται το Γάμο για όσους ετοιμάζονται γι’ αυτόν αλλά και για όσους πορεύονται ήδη το δρόμο της συζυγίας.

Ο Γάμος είναι η σημαντικότερη ίσως επιλογή στη ζωή ενός ανθρώπου από την οποία θα εξαρτηθεί η ευτυχία και το δημιουργικό του μέλλον. Γνωρίζοντας αυτό η Εκκλησία μας έδειχνε πάντοτε ιδιαίτερη ευαισθησία προς όλους εκείνους, που σκέπτονται ώριμα το Γάμο και την Οικογένεια. Γι’ αυτό με την ευλογία και την θερμή προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου θα συνεχισθούν αυτές οι γόνιμες Συνάξεις, οι οποίες και θα ανακοινώνονται εγκαίρως από την Ιερά μας Μητρόπολη.

 

Προηγούμενο άρθρο Ορίζοντες: Εργαστήρι Σαπουνιών και Επίσκεψη στο Μαγεμένο Δάσος
Επόμενο άρθρο Μικρή Αναδρομή με έργα του Άρη Λιάκου στη Δημοτική Πινακοθήκη