Ειδήσεις

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Σοφάδων


Το πρώτο κουδούνι χτύπησε το πρωί της Δευτέρας και στα σχολεία του Δήμου Σοφάδων. Με το χαμόγελο της αισιοδοξίας που συνοδεύει πάντα μία καινούρια αρχή, τελέσθηκε το πρωί ο Αγιασμός στα σχολεία της περιοχής, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μετά τη καλοκαιρινή ανάπαυλα, λοιπόν, μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν και πάλι στο φυσικό τους χώρο.

O Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος παραβρέθηκε στους Αγιασμούς του Γυμνασίου-Λυκείου Σοφάδων και των ΕΠΑΛ Σοφάδων, Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Σοφάδων και ΕΕΕΕΚ, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κα Αικατερίνη Σκρέτα και κ. Παναγιώτη Τουλιά.

Τους Αγιασμούς τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ηλίας Γώγος ο οποίος απηύθυνε τις ευχές του και την ευλογία του, ενώ παράλληλα μετέφερε και το μήνυμα του Μητροπολίτη κκ Τιμόθεου.

Στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Σοφάδων καλή σχολική χρονιά ευχήθηκαν επίσης η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Ελενα Βλόντζου και ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Βασίλης Θεοχάρης.  Μάλιστα ο ίδιος εξήρε τη Δημ. Αρχη για την αδειοδότηση των σχολείων.

Στον κοινό Αγιασμό του ΕΠΑΛ Σοφάδων, του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Σοφάδων και του ΕΕΕΕΚ, αρχικά ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Σωτήρης Μανόπουλος απηύθυνε ευχές για τη νέα χρονιά εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η Δημ. Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει τα μέγιστα το έργο των εκπαιδευτικών.

Ευχές για τη νέα χρονιά απηύθυναν ακολούθως η Διευθύντρια του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου κ. Μαρία Κανούτα και ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ κ. Κων/νος Καλογερόπουλος.

Σε δήλωσή του με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο κ. Σκάρλος τονίζει:

«Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας σχολικής χρονιάς που θα είναι ναι μεν κοπιαστική, ταυτόχρονα όμως και συναρπαστική για τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα προσφέρει στους μαθητές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως παιδεία δεν σημαίνει μόνο συσσώρευση γνώσεων. Αποκτά νόημα μόνο όταν έχει ουσιαστική συμβολή στη διάπλαση του ήθους και στη διαμόρφωση ανθρώπων με ελεύθερη σκέψη.

Ο Δήμος από την πλευρά του κάνει ότι είναι δυνατό για να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων μας. Το θεωρούμε μέγιστη ευθύνη απέναντι στις νέες γενιές που έρχονται. Ως δημοτική αρχή, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια των παιδιών μας που κάθε χρόνο μας κάνουν περήφανους με της επιτυχίες τους. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι μαθητές να χαμογελούν, οι γονείς να νιώθουν ότι τα παιδιά τους είναι σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον και πάνω απ’ όλα οι εκπαιδευτικοί να κάνουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά τους. Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς μια καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και πολλές επιτυχίες»

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτικά φυλλάδια σε μαθητές όλης της Θεσσαλίας μοίρασε η Τροχαία
Επόμενο άρθρο Σεισμός 4,6 Ρίχτερ κούνησε την Καρδίτσα