Πυρετός προετοιμασιών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Λιγότερο από 10 μέρες έμειναν πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές και ήδη προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες από πλευράς Δήμου, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα και η σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς (εφόσον «αφήσουν» οι εκπαιδευτικοί). Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας που αφορούν σε αποψιλώσεις, καθαρισμούς αύλειων χώρων, βαψίματα όπου χρειάζονται, αντικαταστάσεις φθαρμένων αντικειμένων ή τζαμιών κλπ. Σύμφωνα με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας κ.κ. Ζορμπά και Καραγιάννη αντίστοιχα, οι εργασίες σιγά σιγά ολοκληρώνονται, ενώ το μόνο που θα απομείνει για την εβδομάδα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς είναι το πλύσιμο των αύλειων χώρων, το οποίο θα γίνει από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Όπως είπαν, δεν υπήρξαν σοβαρές εκκρεμότητες ή παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν, αφού την προηγούμενη σχολική χρονιά έγιναν πολλές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης από τους 5μηνίτες του Δήμου που στάλθηκαν στις σχολικές μονάδες. Επισημάνθηκε δε, οτι δρομολογείται η εγκατάσταση φυσικού αερίου σε ορισμένες σχολικές μονάδες των δύο βαθμίδων, οι οποίες δεν έχουν ακόμη επιλεγεί, κάτι που θα γίνει από την τεχνική υπηρεσία του δήμου η οποία και θα προχωρήσει στην παρέμβαση με χρήματα των σχολικών επιτροπών, με κριτήριο την παλαιότητα των κτιρίων, το μέγεθός τους και τις απώλειες σε θέρμανση που παρουσιάζουν.

 

 

 

Τα βιβλία περιμένουν τους μαθητές

 

 

Για πρώτη φορά φέτος τα βιβλία περιμένουν τους μαθητές και όχι οι μαθητές τα βιβλία όπως είχαμε συνηθίσει να γίνεται τα προηγούμενα χρόνια. Όπώς ενημέρωσαν τη «Γνώμη» οι δύο Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, τα βιβλία έχουν διανεμηθεί στα σχολεία κάποια από τα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου, ενώ ολοκληρώθηκε η διανομή τους στις 7 Αυγούστου. Η μόνη έλλειψη αυτή τη στιγμή είναι στο μάθημα της φυσικής της Α’ Γυμνασίου, μάθημα το οποίο εντάχθηκε φέτος για πρώτη φορά στο ημερήσιο πρόγραμμα, ενώ κάποιοι τίτλοι απομένουν για για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

 

 

Πρόβλημα με τις καθαρίστριες

 

Παρ’ ότι η νέα σχολική χρονιά ξενικά σε λίγες μέρες, η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στις καθαρίστριες δεν έχει φτάσει ακόμη, με αποτέλεσμα κανείς (διευθυντής ή πρόεδρος σχολικής επιτροπής) να μην αναλαμβάνει να στείλει το περσινό εργατικό δυναμικό στα σχολεία να καθαρίσει, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την ανάληψη ευθυνών σε περίπτωση ατυχήματος. Η εγκύκλιος ωστόσο αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα και με απαίτηση της ΚΕΔΕ.

Προηγούμενο άρθρο Τμήμα για τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας στο Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Διαμαρτυρία των καθηγητών του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας