Ειδήσεις

Π. Βράντζα : Όταν η αλήθεια, η αξιοπρέπεια και η δεοντολογία θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων


Είναι πραγματικά λυπηρό, αγροτικό έντυπο πανελλαδικής κυκλοφορίας που αρέσκεται να δηλώνει ότι υπηρετεί την αγροτική ανάπτυξη, να επιτίθεται προσωπικά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βουλευτή, επειδή κατά τη γνώμη του υπογράφοντα, είχε το «θράσος» να έχει άποψη και να καταθέτει προτάσεις.

Ο λόγος για την «ύπαιθρο χώρα» και τον κ. Ν. Λάππα, ο οποίος προφανώς θεωρώντας ότι κατέχει την «πάσα αλήθεια» και σίγουρα κρίνοντας «εξ ιδίων τα αλλότρια» με κατηγορεί για ιδιοτέλεια και άγνοια με αφορμή την πρόταση που κατέθεσα πρόσφατα για την αναθεώρηση της ΚΑΠ.

Το γεγονός ότι ένα έντυπο σχολιάζει, επικρίνει και απορρίπτει μια πρόταση χωρίς να δημοσιεύει την ίδια την πρόταση, θυμίζει άλλες εποχές, άλλες χώρες και σίγουρα δε συνάδει με αυτό που ορίζεται ως δημοσιογραφική δεοντολογία.

Βεβαίως, η αντιγραφή ενός κειμένου δεν συνιστά δημοσιογραφία έτσι κι αλλιώς, αφού πανομοιότυπο κείμενο με τις υποτιθέμενες απαντήσεις και κρίσεις του κουΛάππα, μου έχουν σταλεί και από «άλλη πηγή» από τις 9/6/16!!

Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος  ο οποίος έχει «αφεντικά» και εντέλλεται για ότι λέει, γράφει ή πιστεύει, δυσκολεύτε να κατανοήσει ότι κάποιος άλλος έχει δική του άποψη που στηρίζεται στη γνώση στην εμπειρία στην πληροφόρηση από υπηρεσίες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές αλλά και την άποψη πραγματικών ειδικών.

Κύριε Λάππα, είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε διαφορετικές πλευρές. Τόσο με εσάς, όσο και το έντυπο σας.

Εγώ θεωρώ ότι η εθνική επιλογή για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, δηλαδή το «έκτρωμα» Καρασμάνη/ΠΑΣΕΓΕΣ, θα συνεχίσει να κρατάει το αγροτικό επάγγελμα κλειστό, θα οδηγήσει σε περεταίρω μείωση της παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος, σε συρρίκνωση του αγροτικού ΑΕΠ και αύξηση των εισαγωγών και αυτό είναι λάθος και πολύ κακό για τη χώρα.

Εσείς προφανώς θεωρείτε ότι «όλα βαίνουν καλώς» και φοβάστε μη διαταραχθεί το «σταθερό» δεδομένο τις αδικίας και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Εγώ είμαι με τους αγρότες που παράγουν και εσείς με τους «αγροτοπατέρες» που εισπράττουν και τα κάθε είδους παράσιτα που κερδίζουν σε βάρος των αγροτών.

Εγώ ξέρω ότι μπορούν, και θέλω, να αλλάξουν πολλά από τα κακώς κείμενα, εσείς προσπαθείτε να πείσετε τους πάντες ότι δεν αλλάζει τίποτα.

Εκτίθεστε όμως, τόσο εσείς όσο και οι «επαΐοντες» που επικαλείστε και αντιγράφετε.

Αν λοιπόν είστε όντως δημοσιογράφος και το έντυπό σας όντος εφημερίδα, θα πρέπει να δημοσιεύσετε την απάντησή μου και να τη σχολιάσετε μετά, χωρίς τη «βοήθεια του κοινού». Και αν πραγματικά θέλετε να ενημερώσετε το κοινό σας για τις απόψεις και τις προτάσεις μου, ελάτε να ρωτήσετε εμένα και να κάντε τον κόπο διαβάστε τους κανονισμούς μόνος σας.

 

Βράντζα Παναγιώτα – Κτηνίατρος

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου