Ειδήσεις

Π. Χαρίτος: Στο κόκκινο η ανομία, η αναρχία και η παραβατικότητα στους τσιγγάνικους οικισμούς


Το τελευταίο χρόνο  το 2020 αυξήθηκε, η ανομία, η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα στους οικισμούς των Σοφάδων με την  σιωπή και ανοχή της δημοτικής αρχής.

Σε καθημερινή βάση, οι νταήδες του Τσιγγάνικου οικισμού, βάζουν τραγούδια μέρα νύχτα, πυροβολούν στον αέρα και όποιος τους ζητάει το λόγω, πηγαίνουν στο σπίτι του και ρίχνουν καραμπίνες.

Επικρατεί αναρχία και ανομία στους οικισμούς, από την μία δεν υπάρχει αρκετή αστυνόμευση και από την άλλη, η δημοτική αρχή δεν λαμβάνει μέτρα πολιτικής προστασίας για τη μείωση της ηχορύπανσης και της Τσιγγάνικης παραβατικότητας.

Κάθε φορά που καλούμε την αστυνομία για να παρέμβει αυτοφώρου,   είτε δεν έρχεται εκείνη τη στιγμή, είτε μας ζητάει να υποβάλουμε μήνυση και αυτό δεν μπορεί να γίνει, επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν τα χρήματα.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να λάβει άμεσα μέτρα  προστασίας για να μπει επιτέλους μία τάξη στους οικισμούς μας.

Κάνουμε έκκληση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων και ζητάμε:

  1. Περισσότερη αστυνόμευση περιφερειακά των οικισμών.
  2. Περισσότερες περιπολίες μέσα στις γειτονιές κυρίως με την ομάδα ΖΗΤΑ και ΟΠΚΕ.
  3. Μετατροπή του κτηρίου του 4ου Δημοτικού σχολείο σε Μέγαρο αστυνομικής Διεύθυνσης όπως στο ΜΕΝΙΔΙ και στο ΒΟΛΟ μέσα στα Ρομά.
  4. Πρόσληψη διαμεσολαβητών Ρομάστο αστυνομικό τμήμα Σοφάδων  με στόχο τη θεσμική συνεργασία με τη κοινότητα, προκειμένου να υποστηρίξουν  το έργο των αστυνομικών και δικαστικών αρχών.
  5. Συστηματικούς Ελέγχους για την οπλοκατοχή με τις δικές μας υποδείξεις και προσθήματα στους παραβάτες της ηχορύπανσης.
  6. Δημιουργία Ειδικής αντιδημαρχίας για θέματα Ρομά.

 

Γράφει ο Παναγιώτης Χαρίτος, πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Σοφάδων

 

Προηγούμενο άρθρο Χαιρετισμός Συντονιστικού Αγώνα για τα Άγραφα για την εκδήλωση της Νιάλας
Επόμενο άρθρο Η Επιτροπή Μπλόκων για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις