Ρίψη εμβολίων δολωμάτων για τον εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της λύσσας


Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας κάνει γνωστά τα ακόλουθα:

Την Τετάρτη 27/11/2013, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, αρχίζει η ρίψη εμβολίων δολωμάτων από αέρος, για τον εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της λύσσας, σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ακριβής ημερομηνία ρίψης, που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας καθώς και τα σημεία ρίψης (flight paths), θα γνωστοποιηθούν από την Υπηρεσία μας με νέο δελτίο τύπου.

Τα δολώματα έχουν τη μορφή που φαίνεται στις εικόνες (κύβοι χρώματος καφέ με έντονη οσμή ψαριού).

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Σε περίπτωση εύρεσης δολωμάτων ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΙ. Περιέχουν στο εσωτερικό,φακελάκι PVC μεζωντανό εξασθενημένο ιό της λύσσας, το οποίο μπορεί εύκολα να σπάσει και να εκτεθείτε στο εμβόλιο.

  • Αν για οποιοδήποτε λόγο εκτεθείτε στο υγρό εμβόλιο συμβουλευτείτε αμέσως γιατρό και δείξετε την ετικέτα του προϊόντος αν αυτό είναι δυνατό.

  • Το εμβόλιο ενδείκνυται μόνο για τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων και όχι άλλων ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεσθε στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στα τηλέφωνα 24413-55237 –55240 και στα Κτηνιατρικά Κέντρα:

Καρδίτσας τηλ. 24410-23980

Παλαμά τηλ. 24440-22302

Σοφάδων τηλ. 24430-22298

και Μουζακίου τηλ. 24450-41267

Ο Αναπληρωτής

Προϊστάμενος της Δ/νσης

Δημήτριος Κωστής

Προηγούμενο άρθρο Η συλλογική προσπάθεια έφερε τη διάκριση του Δ. Σοφάδων στη Philoxenia
Επόμενο άρθρο Δεύτερη συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής Αργιθεάτικων Συλλόγων