Ρεσιτάλ μαρίμπας με τον σολίστ Μάριο Σπατάρο στο Ωδείο Ευθυμιάδη


Μία σπάνια εκδήλωση σε ένα άγνωστο για τους περισσότερους μουσικό όργανο, κρουστό, επιφυλάσσει το Ωδείο Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων και των διεθνών του συνεργασιών με Πανεπιστήμια, μουσικές ακαδημίες του εξωτερικού και διάσημους σολίστ. Τον πολύ σπουδαίο Ιταλό σολίστ Μαρίμπας Μάριο Σπατάρο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι το επόμενο Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στις 8:00 μ.μ. σε μια μοναδική συναυλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Πρόκειται για τον Άνθρωπο <<Μουσική>>, όπως αποκαλείται, που θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες σημαντικές παρουσίες του είδους στο παγκόσμιο μουσικό πανόραμα. Ζώντας μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας, ο Μάριο Σπατάρο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για κοντσέρτο και master class.

Για πρώτη φορά θα απολαύσουμε ένα κοντσέρτο Μαρίμπας στην μουσική ιστορία της Καρδίτσας και από μία τέτοια μεγάλη μουσική προσωπικότητα διεθνούς βεληνεκούς. Ο διάσημος Ιταλός σολίστ της Μαρίμπα, Μάριο Σπατάρο θα παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον, δύσκολο και υψηλών απαιτήσεων πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα παρακάτω έργα:

Azure’ Μ.J. Βurritt, ‘Scirocco’ M.J. Burritt, ‘Cameleon’ E. Sammut,

Concerto 12’ M. Spataro, ‘Devil Pay Set΄ M.Spataro,

Sedimental Structure΄G. Stout, ‘Rumble Strip’ G. Stout, ’Beads of Glass’ G. Stout ‘Rhythmic Caprice’ L. H. Stevens, ‘Velocities’ J. Schwantner, ‘Merlin’

A. Thomas.

Επίσης θα διδάξει σε διήμερο σεμινάριο Μαρίμπας που διοργανώνει το Ωδείο Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης 20 και 21 Μαρτίου 2015 για καθηγητές και σπουδαστές κρουστών από όλη την Ελλάδα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΣΟΛΙΣΤ ΜΑΡΙΟ ΣΠΑΤΑΡΟ:

Επονομάστηκε ο «Κύριος Μουσική», ο Mario Spataro θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες υποσχέσεις του Μουσικού Πανοράματος.

Ξεκίνησε ως «παιδί θαύμα» ως πιανίστας και ερμηνεύοντας στην ηλικία των τεσσάρων (4) ετών την Τοκάτα και fuga σε ρε ελλάσονα του Μπαχ.

Συνεχίζονται τις σπουδές του αντιμετωπίζει όλους τους συνθέτες και όλα τα είδη της μουσικής, από Μπαχ στον Σοπέν και από τον Ραχμάνινωφ στον Σκριάμπιν.

Στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών αποφασίζει να μελετήσει ντραμς και κρουστά συνθέτοντας, παράλληλα σύγχρονη μουσική και τζαζ.

Μετά τη συνάντηση με τον L.H Stevens πλησιάζει στον κόσμο των κρουστών επιτυγχάνοντας αμέσως καταπληκτικά αποτελέσματα και νικώντας σε πολλούς Εθνικούς και Διεθνείς διαγωνισμούς μεταξύ των οποίων: “Tournoua Internazional De music, Paris”, “L.H Stevens Special Prize New York Foundation”, “Premio Nettuno Doro”, “Premio Rosa Ponselle” , “Premio Intenazionale Filadelfia”, Premio Internazionali Suoni del Pollino”, “Premio Citta di Matera”, Premio Valeria Martina”, “Premio Citta di Massafra”, “Premio Citta di Ostuni”, “Outastanding Musician New York AwardsPremio Citta di Cerisano, Premio Giovani Talenti, Premio Citta di Padova, και πολλούς άλλους .

Παίζει και τελειοποιείται με τους καλλιτέχνες : L.H Stevens, M.J. Burritt, M. Queen, J.Beck, R. Holly, N.J. Zivkovic, K. Aleo, T.Adams, I. Bilic, M.Klimasara, R.Wiener, N. Groover, L.Morleo και πολλούς άλλους.

Εκτιμήθηκε, προσκλήθηκε και καλείται να δώσει Ρεσιτάλ και Master Class από εξαιρετικά ονόματα της Μουσικής, μεταξύ των οποίων ο M.Abbado.
Το όνομά του εμφανίζεται συχνά στις σελίδες των περιοδικών και των εφημερίδων.

Η ευρύτητα και η ποικιλία του ρεπερτορίου του, του επέτρεψε να κερδίσει τον τίτλο του «ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ» από την οποία θα γεννηθεί μεταξύ των άλλων δισκογραφικών παραγωγών, ένα ομώνυμο CD.

Έχει γράψει πολλές συνθέσεις του, συμπεριλαμβανομένων των μεθόδων διδασκαλίας για μαρίμπα, κρουστά, τζαζ, ορχήστρα, μουσική για κινηματογράφο κ.α.

Ως ντράμερ, κρουστός και μαριμπίστας έχει συνεργαστεί με διάφορες ορχήστρες, ορχήστρες δωματίου, κουαρτέτα και τρίο τζαζ.

Ως καλλιτέχνης χρησιμοποιεί επώνυμες μάρκες μουσικών οργάνων μεταξύ των οποίων την “UFIP” και τη “YAMAHA”.

Παράλληλα με τη διδασκαλία, δραστηριοποιείται ως σολίστ της Μαρίμπα στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά.

Προηγούμενο άρθρο Σε νέα αίθουσα η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ - Εγκαίνια από τη Νέα Ένωση
Επόμενο άρθρο Α. Σκόνδρα: Ψάχνουν για άλλοθι; Γι'αυτό συζητούν για δημοψήφισμα;