Ρεσιτάλ πιάνου με τον εξαίρετο πιανίστα Απόστολο Παληό


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ διοργανώνει το Σάββατο  18 Απριλίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων , ρεσιτάλ πιάνου με τον εξαίρετο πιανίστα Απόστολο Παληό  << Αφιέρωμα στο Ρομαντισμό>> , σε έργα των Brahms και Chopin.

Ο Απόστολος Παληός,  γεννημένος στην Καρδίτσα το 1979, είναι απόφοιτος και αριστούχος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Απόφοιτος των Ανώτατων Μουσικών Ακαδημιών Βερολίνου και Λειψίας με σολιστικό δίπλωμα πιάνου και master. Μελέτησε με σημαντικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος (Ciccolini, Perahia, Katsaris, Solomon, Szidon). Υπότροφος πολλών Ιδρυμάτων σε Ελλάδα (ΙΚΥ, Ίδρυμα Κωστόπουλου) και εξωτερικό (World in Harmony, Fr. Eb. Stiftung, Κρατίδιο Σαξονίας). Βραβεία και διακρίσεις σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, μεταξύ άλλων από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής και την Ακαδημία Αθηνών και κάτοχος του Βραβείου Gina Bachauer. Έντονη διεθνή καλλιτεχνική δραστηριότητα με εμφανίσεις ως σολίστ σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών (Konzerthaus Βιέννης, Philharmonie Βερολίνου, Carnegie Hall Ν. Υόρκης, Φιλαρμονική Όσλο, Auditorio de Falla Γρανάδας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών),  δισκογραφία μεταξύ άλλων με την Naxos και σύμπραξη με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και σημαντικές του εξωτερικού (Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου, Orquesta Ciudad de Granada κ.ά). Πραγματοποίηση πρώτων παγκόσμιων εκτελέσεων έργων. Πρώην μέλος του πιανιστικού κουαρτέτου Aurora της Γερμανίας και του συγκροτήματος σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble. Πρώην λέκτορας πιάνου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς κύκλου συναυλιών Νέοι Κλασικοί.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ρεσιτάλ πιάνου

“Αφιέρωµα στο ροµαντισµό”

µε έργα Brahms & Chopin

 

Johannes Brahms

Σονάτα αρ. 3 έργο 5 σε φα ελάσσονα

– Allegro maestoso

– Andante. Andante espressivo – Andante molto

– Scherzo. Allegro energico avec trio

– Intermezzo. Andante molto

– Finale. Allegro moderato ma rubato

∆ιάλειµµα

Frederic Chopin

– Νυχτερινό έργο 72, αρ. 1 σε µι ελάσσονα

– Πολωναίζα αρ. 5, έργο 44 σε φα δίεση ελάσσονα

– Σπουδή έργο 25, αρ. 7 σε ντο δίεση ελάσσονα

– Βαλς αρ. 5, έργο 42 σε λα ύφεση µείζονα

– Σκέρτσο αρ. 2 έργο 31 σε σι ύφεση ελάσσονα

 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Προηγούμενο άρθρο Έργα, μελέτες και δράσεις προϋπολογισμού 4,2 εκατ. Ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας στο Γηροκομείο