Ρεσιτάλ σαξόφωνου με τον διακεκριμένο Ιταλό Michele D’ Ayria


Οι τέσσερις εκδηλώσεις στα πλαίσια του Ιταλικού Μουσικού Οκτώβρη που θα πραγματοποιηθούν σε Καρδίτσα και Τρίκαλα παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ελληνοιταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων κ. Νίκος Ευθυμάδης μαζί με τον διακεκριμένο Ιταλό σαξοφωνίστα Μichele D’ Auria και τον πιανίσταGaetanoTortora δύο νεαρά παιδιά με σημαντικές σπουδές και καλλιτεχνική δραστηριότητα, οι οποίοι αναμένονται να ενθουσιάσουν το φιλόμουσο κοινό της Καρδίτσας.

Ο Μichele D’ Auria θα ερμηνεύσει ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα σύγχρονης μουσικής ( Αμερικανών – Γάλλων και Ισπανών συνθετών) αφού το σαξόφωνο είναι ένα σύγχρονο όργανο και η μουσική του φιλολογία αρχίζει από το 1950 περίπου και μετά. Επίσης, θα ερμηνεύσουν γνωστές Ιταλικές επιτυχίες. Συγκεκριμένα, θα ερμηνεύσουν έργα των J. Demesserma, D. Milhaud, PhillipWoods, PedroIturralde, RudyWiedoeft, Mussorgsky, JachaGurewich, J. Matitia, καθώς και των Ιταλών συνθετών LucioDalla, GinoPaoli, DomenicoModugno και ιταλικές καντσονέτες (OSOLEMIO κ.λπ.).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης στις 12 το μεσημέρι.

Στην Ελλάδα οι δύο Ιταλοί έρχονται για πρώτη φορά.

Επίσης, τέλη Οκτωβρίου θα γίνει και η δεύτερη συναυλία με τον Ensamble Femminile di sassofono (25-26 Οκτωβρίου 2013), ένα σύνολο καταπληκτικό και μοναδικό που αποτελείται από οκτώ (8) Ιταλίδες σαξοφωνίστριες.

Για πρώτη φορά στο Νομό Καρδίτσας θα εμφανιστεί ένα τέτοιο σύνολο με οχτώ σαξοφωνίστριες.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται παράλληλα στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ:

  1. Pizzeria Ristorante «ΙL GUSTO”

  2. Προμηθέας

  3. Μεζεδοπωλείο «Το Κοράλλι»

  4. «Ηλιόλουστο» Καραγιάννης

  5. Restaurant “Το Συμπόσιο»

Προηγούμενο άρθρο «Παίζοντας» ρόλους στο μουσείο…
Επόμενο άρθρο Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από το Δήμο Σοφάδων