Σαμαράς: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη – Η περιοδεία του στην Καρδίτσα


«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από την Καρδίτσα, όπου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, ξεκινώντας την προεκλογική του εκστρατεία εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Πρώτος «σταθμός» του κ. Σαμαρά ήταν η μονάδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής Υπερτροφών «Εύκαρπον» στη Ματαράγκα του Δήμου Σοφάδων όπου έφθασε λίγα λεπτά μετά τις 11.30. Αμέσως, ξεναγήθηκε στους χώρους της μονάδας, ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της και συνομίλησε με τους νέους παραγωγούς που έχουν ενώσει τις δυνάμεις δημιουργώντας μια πρότυπη μονάδα επεξεργασίας που έχει κυρίως εξαγωγικό χαρακτήρα.

Πιο αναλυτικά, σε δήλωση του, ο κ. Σαμαράς ανέφερε τα ακόλουθα :

«Η προοπτική του μέλλοντος για τον Έλληνα αγρότη αποτυπώνεται σε τέτοιες μεγάλες καινοτόμες μονάδες που εκπροσωπούν το αύριο, δίνουν προοπτική. Είναι εξαγωγικές μονάδες που στηρίζουν τον αγρότη που θέλει να διαφοροποιηθεί και να κάνει το καινούργιο. Με 20 δισ. ευρώ εξασφαλισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αγρότες μας έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν καινούργια όνειρα. Αυτή την προοπτική του καινούργιου κανείς δεν έχει δικαίωμα να την γκρεμίσει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις επιδοτήσεις του Έλληνα αγρότη, με τις εξαγωγές των προϊόντων του. Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο, αυτή την Ελλάδα χτίζουμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος στην Καρδίτσα όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί από τον Προϊστάμενό του κ. Μοχάμεντ Νταράουσε για τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και την πολύπλευρη σημασία του αφού έρχεται να προσδώσει προστιθέμενη αξία στο προϊόν και να ενισχύσει το εισόδημα των αγροτών.

Η περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά στην Καρδίτσα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο δημαρχείο Σοφάδων.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Ασημίνας Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Σκάρλου –Σαμαρά για τα ζητήματα του Δήμου Σοφάδων