Ειδήσεις

Σαν το γεφύρι της Άρτας το έργο στο Φανάρι


Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των κατοίκων του Φαναρίου ,εξαιτίας της  λιθεπίστρωσης του κεντρικού δρόμου. Έργο που εκτελεί ο Δήμος Μουζακίου, δημοπρατήθηκε  τον Δεκέμβριο του 2014 και έπρεπε να ολοκληρωθεί  τον Μάρτιο του 2016. Το έργο παρ ότι εντάχθηκε στο  LEDER μέσω της ΑΝΚΑ στις 10-2-2012 με αριθμό απόφασης 1668 , δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί μέσα στις προθεσμίες του συμφωνητικού. Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης και ολοκλήρωσης του είναι ασαφές μιας και η χρηματοδότησή του εξασφαλίστηκε μεν από το νέο ΕΣΠΑ ,όμως οι διαδικασίες πιστοποίησης της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής καθυστερούν.

Οι κάτοικοι του χωριού δεν ευθύνονται κι όμως υφίστανται μια απίστευτη ταλαιπωρία   τα τελευταία δύο χρόνια. Ο κεντρικός δρόμος του χωριού γεμάτος καταστήματα  και υπηρεσίες κλείνει  κατά μεγάλα διαστήματα δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων  και στους επαγγελματίες . Από την εκσκαφή του δρόμου στα καφενεία , στο Υποθηκοφυλακείο και στα γύρω σπίτια και καταστήματα   ανεβαίνουν πατώντας σε πρόχειρα-επικίνδυνα σκαλοπάτια από τσιμεντόλιθους . Το προαύλιο του Δημαρχείου έγινε χώρος  αποθήκευσης οικοδομικών υλικών και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνεδρίασε φέτος στο Φανάρι όπως συνηθίζετε κάθε χρόνο καθώς οι διοικούντες δυσκολεύονταν και για μία φορά να μετακινηθούν στο Φανάρι.

Στο Δήμο Μουζακίου οι διοικούντες έχουν πάθει σύγχυση και χάριν της δημοσιότητας έχουν παραμελήσει βασικές αρχές που διέπουν την εκτέλεση δημοτικών έργων. Μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τουλάχιστον πέντε (5) δημοσιεύματα  για την αρχή ,την επίβλεψη και τον ολοκλήρωση του μισού έργου. Με το τελευταίο να ζητά την επιείκεια των δημοτών γενικώς και αορίστως  .Αγνοούν φαίνεται ότι τα έργα γίνονται για να εξυπηρετούν τους Δημότες και όχι για να φωτογραφίζονται οι δήμαρχοι ΄΄ως τροπαιοφόροι΄΄. Κατά την εκτέλεση τους δε, η επιβλέπουσα αρχή και στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος  οφείλει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων και για την όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση. Οι λύσεις με τους τσιμεντόλιθους  δεν είναι ενδεδειγμένες και καθίστανται επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων.

Μετά από επίμονες ερωτήσεις μας  στο Δημοτικό Συμβούλιο , γιατί τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ έπαψαν να μπαίνουν στο κέντρο του χωριού επιβαρύνοντας τους υπερήλικες κατοίκους με επιπλέον δαπάνες μετακίνησης ;   λαμβάναμε ασαφείς απαντήσεις  για το εάν και πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Είδαμε τον τελευταίο μήνα τα λεωφορεία μπαίνουν ξανά στο κέντρο του χωριού  και ελπίζουμε το θέμα να έχει επιλυθεί οριστικά. Σε αντίθετη περίπτωση το  πλήγμα θα είναι μεγάλο  για την καθημερινότητα τον κατοίκων , στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένων , για την εμπορικότητα και τον τουρισμό  του χωριού.

Παρασκευή Ντούρβα

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

΄΄ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ΄΄

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με τους Απόστρατους Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Νέες δωρεές στο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας