Ειδήσεις

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στον Μαραθιά Φωκίδας έγινε αισθητός και στην Κεντρική Ελλάδα


Ασθενής σεισμός 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στον Μαραθιά Φωκίδας, έγινε αισθητός και στην Κεντρική Ελλάδα, αλλά και στην Αθήνα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ταρακουνήθηκαν η Πάτρα, η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία, η Φωκίδα, ακόμα και περιοχές στα Ιόνια Νησιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση καταγράφηκε την 00.09 την Τετάρτη.

Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 16 χιλιομέτρων βόρεια του Αιγίου και το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 4,3 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος, και γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Και μικρότερες δονήσεις

Μετά τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ, και σε διάστημα περίπου μισής ώρας, σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή και άλλες μικρότερες σεισμικές δονήσεις. Η μεγαλύτερη από αυτές καταγράφηκε την 00.29 και είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ.

Αναμενόμενος

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ακης Τσελέντης και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, οι οποίοι ανέφεραν πως ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ ήταν αναμενόμενος καθώς στην περιοχή υπάρχει από καιρό έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Για την επικινδυνότητα των σεισμών μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Καρδιτσιώτης καθηγητής Διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το μέγεθος των σεισμών δεν είναι ανησυχητικό, καθώς η περιοχή δε βγάζει μεγάλη σεισμούς. Ωστόσο, αναμένονται σεισμοί μικρότερου μεγέθους, οι οποίοι δεν αποτελούν κίνδυνο.

 

Προηγούμενο άρθρο Ιερά Μητρόπολη: Ζωντανές μεταδόσεις των ιερών λατρευτικών Συνάξεων
Επόμενο άρθρο Υπογράφεται η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Λυκείου Μουζακίου