Ειδήσεις

Σεμινάρια επιμορφώσεως κατηχητών από την Ιερά Μητρόπολή μας


Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων θέλοντας να συμβάλει στην καλύτερη κατάρτιση και συνεχή επιμόρφωση των στελεχών της τοπικής μας Εκκλησίας στο έργο της Κατηχήσεως, αλλά και όσων ασκούν εκπαιδευτικό και κοινωνικό λειτούργημα, συνεχίζει  για 5η  χρονιά τα επιμορφωτικά σεμινάρια κατηχήσεως. Το ετήσιο πρόγραμμα των σεμιναρίων καλύπτει κατά το δυνατόν, τις σύγχρονες πνευματικές ανάγκες και τις κατηχητικές προκλήσεις της επικαιρότητας. Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Μ. Αλεξάνδρου 16-18 στην Καρδίτσα. Η προσέλευση των Κατηχητών ήταν πολύ μεγάλη και με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν την 1η  ομιλία για φέτος.

Ομιλητής στο 1ο σεμινάριο των Κατηχητών ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, με θέμα: Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος  καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο για την παρουσία του στην πόλη μας κομίζοντας τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού του Ρώσου, για την τιμή που μας έκανε να είναι ο ομιλητής στο πρώτο σεμινάριο των Κατηχητών, αλλά και για την πολύ εμπεριστατωμένη ομιλία που πραγματοποίησε. Ευχαρίστησε επίσης και όλους τους κατηχητές κληρικούς και λαϊκούς για την παρουσία τους. Ανέφερε πως Θα συνεχιστεί και φέτος με την Χάρη του Θεού το πρόγραμμα επιμορφώσεως για την κατήχηση, ώστε να επιτελούμε καλύτερα το έργο μας.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την πρόσκληση και ανέφερε πως είναι μεγάλη η χαρά του που βρίσκεται στην Μητρόπολή μας.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:  Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πρέπει να ξεκινάει από την πολύ μικρή ηλικία όταν το παιδί αρχίζει να καταλαβαίνει τον κόσμο γύρω του, έτσι ώστε, όταν φτάσει στην εφηβεία να γνωρίζει πολλά θέματα γύρω από το σώμα του και τις σχέσεις με το άλλο φύλο. Τόνισε ότι πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η οικογένεια που με το παράδειγμα της θα ενσπείρει μέσα στην ψυχή του παιδιού όλα εκείνα τα εφόδια που θα του χρειαστούν για την σωστή συμπεριφορά του προς το άλλο φύλο.  Σε αυτό το πολύ σημαντικό έργο της οικογένειας μπορεί να συνδράμει τόσο ο πνευματικός όσο και ο κατηχητής με τις κατάλληλες συμβουλές. Ανέφερε και τις πολύ ρηξικέλευθες θέσεις του π. Φιλοθέου Φάρου για τις σχέσεις των 2 φύλων. Μετά την ομιλία ακολούθησε εποικοδομητική και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στο θέμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών.

Στην συνέχεια ο π. Παναγιώτης Καλλιώρας υπεύθυνος του γραφείου νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας αναφέρθηκε στις δράσεις του γραφείου νεότητος και κάλεσε όλους να παρευρεθούνε και να στηρίξουνε την φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη εορτοαγορά των κατηχητικών της πόλης της Καρδίτσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχή χρονιά, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 από τις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Και επεσήμανε  πως τα παιδιά μαζί με τους κατηχητές τους έχουν κάνει και φέτος με πολύ αγάπη, υπέροχες  χειροποίητες δημιουργίες που θα εντυπωσιάσουν. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα ενισχύσουν τα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως μας το γηροκομείο και το σπίτι της αγάπης στην Καρδίτσα. Και τέλος δόθηκε έντυπο υλικό σε όλους τους κατηχητές.

Προηγούμενο άρθρο Σκάλα Ανθηρού: ιδιαίτερα επικίνδυνη η διέλευση και κυκλοφορία
Επόμενο άρθρο Χρηματοδότηση του Δήμου Καρδίτσας με 3.000.000 € για κατασκευή αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων