Σεμινάριο από τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Καρδίτσας


Το πρώτο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και για άτομα που ασχολούνται με παιδιά και έφηβους αλλά και με ομάδες ενηλίκων από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Στο σεμινάριο με θέμα το εκπαιδευτικό δράμα εισηγητής ήταν ο κ. Κώστας Αμοιρόπουλος, εκπαιδευτικός δράματος και ιδρυτής του εργαστηρίου «Δια-Δρω-μες», που εδρεύει στην Αθήνα. Η διοργάνωση του σεμιναρίου ανήκει στο Θεατρικό Εργαστήρι παιδιών και εφήβων του Δήμου Καρδίτσας, στα πλαίσια μιας προσπάθειας ενδελεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, αλλά και όλων όσων ασχολούνται με κοινωνικές ομάδες. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας με τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου και τη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2011 από μια ομάδα εξειδικευμένων εκπαιδευτικών, με διττό στόχο: την προσφορά μαθημάτων θεατρικής παιδείας σε παιδιά και εφήβους και παράλληλα τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συναντήσεων ατόμων που ενδιαφέρονται για την τέχνη του δράματος. Στόχος του εργαστηρίου η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας όχι μόνο των παιδιών που παίρνουν μέρος στη μαθησιακή διαδικασία, αλλά και των άμεσα εμπλεκόμενων στην εκπαίδευση. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του εργαστηρίου και τα επερχόμενα σεμινάρια: theatriko-ergastiri@hotmail.com.

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις του Κέντρου Υγείας Παλαμά
Επόμενο άρθρο Σε συναγερμό όλος ο νομός - Χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν, ενώ απειλούνται οικισμοί εάν συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα