Ειδήσεις

Σεμινάριο για τη γνωριμία με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό


Τα ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Καρδίτσας, το ΓΑΚ-ΙΑΜ-Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς και οι Δ/σεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας διοργανώνουν την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, σεμινάριο με θέμα Γνωρίζω την Ευρώπη μέσα από τους Χάρτες. Το αρχειακό χαρτογραφικό υλικό και οι σύγχρονες απεικονίσεις της Ευρώπης ως εργαλεία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η χρήση των χαρτών, ειδικά του αρχειακού χαρτογραφικού υλικού, παράλληλα με το σύγχρονο, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τη γνωριμία με το Χώρο και την Ιστορία. Ενθαρρύνει σημαντικά τη γνωριμία με τον τόπο και τον χρόνο, διευρύνει την αντίληψη του σύγχρονου γεωχώρου στο παρελθόν, οξύνει την κριτική ικανότητα και βοηθά στην ερμηνεία του παρελθόντος, την κατανόηση της ιστορικής πραγματικότητας, των γεωπολιτικών σχέσεων και των κοινωνικών και οικονομικών φαινομένων.

Το σεμινάριο αποτελεί μία ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία με το αρχειακό και χαρτογραφικό υλικό που αναφέρεται στην Ευρώπη, καθώς και με τις ποικίλες σύγχρονες απεικονίσεις της: δορυφορικές εικόνες και χάρτες γεωφυσικούς, πολιτικούς και θεματικούς (παραγωγής προϊόντων, τουρισμού, αξιοθέατων, γαστρονομίας, γελοιογραφικούς, στερεοτυπικούς, χάρτες στα κόμικς κ.ά.). Το υλικό αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για τη γνωριμία με τη γεωγραφία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη εικόνα της Ευρώπης, αλλά και με τις λειτουργίες και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Το σεμινάριο, διάρκειας τριών ωρών, απευθύνεται πρωτίστως σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την Ευρώπη και τον πολιτισμό της.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

Info

26 Ιανουαρίου 2018, 11:00-14:00

18ο Δημοτικό Σχολείο  Καρδίτσας, Καβάφη Τέρμα

Πληροφορίες/Δηλώσεις συμμετοχής:  Τηλ 2441071631 | Fax 2441073780 | gaknk@otenet.gr

Σχετικές ιστοσελίδες: http://gak.kar.sch.gr | www.maplibrary.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Ακόμη μία νίκη για την αντρική ομάδα του ΣΠΑΚ
Επόμενο άρθρο Η Αστυνομία για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας