Ειδήσεις

Σεμινάριο στη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη


Το 1ο σεμινάριο του ετήσιου κύκλου πιστοποίησης της μεθόδου διδασκαλίας χορού Χ.Α. Χορός Αναπηρία – D.D. Dance Disability πραγματοποιήθηκε το Σaββατοκύριακο 6/10 και 7/10 στην Καρδίτσα, στη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη, με εισηγήτρια τη δημιουργό της μεθόδου, τη χορογράφο – εκπαιδευτικό – χοροθεραπεύτρια και πρόεδρο των Δρυάδων εν Πλω, κα Μαρία Καραπαναγιώτη. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, το οποίο είχε ως θέμα «Ο Σύγχρονος Χορός βασικός άξονας στη μέθοδο D.D.Dancedisability» δήλωσαν απόλυτα ευχαριστημένοι τόσο από το θεωρητικό, όσο και από το πρακτικό κομμάτι της διδασκαλίας της μεθόδου.

Η μέθοδος διδασκαλίας χορού Χ.Α. Χορός Αναπηρία – D.D. DanceDisability, μοναδική στο είδος της με πιστοποίηση από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID της UNESCO, θα παρουσιαστεί και στην 6η Διεπιστημονική Ημερίδα Θεραπειών μέσω Τέχνης με θέμα ‘Η Τέχνη στην Αποκατάσταση’ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στο χώρο του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus, στη Λάρισα, με ελεύθερη συμμετοχή και ώρα έναρξης 11.00π.μ. Η Ημερίδα, με τη συνδιοργάνωση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus, η οποία αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων 5 προηγούμενων διοργανώσεων, θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος και βιωματικά εργαστήρια, και απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, δασκάλους χορού, γυμναστές, εμψυχωτές, θεραπευτές μέσω τέχνης, σε επαγγελματίες και σπουδαστές της ειδικής αγωγής, δομών ΑμεΑ συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρει το αντικείμενο.

Η ημερίδα στοχεύει στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση και υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία μέσου του χορού. Οι ομιλητές της ημερίδας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και τα βιωματικά εργαστήρια είναι:

  • Μαρία Καραπαναγιώτη, Χορογράφος (Ομ. Χορού Δρυάδες Εν Πλω) – Εκπαιδευτικός – Χοροθεραπεύτρια
  • Αναστασία Βαρσαμοπούλου MSc., Ψυχολόγος – Ψυχοθ/τρια Gestalt
  • Πελίνα Ευαγγέλου, Μουσικοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού του Αθλητισμού Δήμου Αλίμου και του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, μέλος της Aμερικανικής Ένωσης Mουσικοθεραπείας
  • Στέλιος Κρασανάκης, Ψυχίατρος – Δραματοθεραπευτής, Πρόεδρος Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ,

Εισαγωγική εισήγηση θα παρουσιάσει ο καθηγητής Πνευμονολογίας κος Κ. Γουργουλιάνης.

Προηγούμενο άρθρο Νέες τηλεφωνικές γραμμές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Επόμενο άρθρο Ομιλία και συζήτηση για τη ψυχική υγεία