Ειδήσεις

Σεραφείμ Δ. Μπαζάνης : Ήπιες… καταστάσεις!


Σαν της Ελλάδος τον καιρό πουθενά αλλού δεν έχει κι αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η καλοκαιρία στη πλειοψηφία των μηνών ίσως, το πιο αδιάψευστο μήνυμα φαινομένου. Οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου, γνωρίζανε πολύ καλά, σε ποια γη θα επιβιώνανε οι τιμές από τις χάρες τους. Αν βέβαια αναλογιστούμε τις προθέσεις τους και τις θυσίες προς αυτούς, (από τους κοινούς θνητούς προγόνους μας των προηγουμένων ετών), καταλαβαίνουμε τον ούριο άνεμο που έσπειραν και κατόπιν θέριζαν!

Πιο αναλυτικά, – όπως ξέρουμε από την Ελληνική μυθολογία – στην κορυφή του Ολύμπου, οι μεγαλύτεροι θεοί που κατοικούσαν και λατρεύονταν στις τοπικές κοινωνίες ήταν: ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Άδης, ενώ ο μικρότερος θεός ήταν ο Διόνυσος, (αν και για αυτόν το θεό… οι τιμές είναι καθημερινές μέχρι σήμερα).

Δεν υπάρχει γειτονιά σε χωριό ή πόλη που να μην έχει αναψυκτήριο ή κέντρο διασκέδασης, όπου σερβίρονται οίνοι και ποτά. Αυτό και μόνο δείχνει την επάρκεια στα αγαθά που εμπεριέχουν αλκοόλ (σε μικρούς ή μεγάλους βαθμούς) και καταφέρνουν να φέρουν σε κέφι -ή- μελαγχολία στους λήπτες τους. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, που κάποιους άλλους τους κάνει ανήμερα θηρία, αλλά θα τους αφήσουμε στην άκρη αυτούς (προς το παρόν) για ευνόητους λόγους!

Οι παράγοντες όλων των παραπάνω παραγώγων δημιουργούνται από συντεχνίες τρίτων, που συνωμοτούν σκόπιμα για να βλάψουν με το «υγρό πυρ», τους ευάλωτους και συνάμα ανυποψίαστους άλλους. Ο χρόνος αντίδρασης εκ-μηδενίζεται όταν (το θύμα) βρίσκεται σε νιρβάνα ηπιότητας χαρακτήρα και έχει παραδώσει ψυχή και πνεύμα από κακόβουλη υποβολή. Είναι σαν όταν αλλάζει ο καιρός που φέρνει γυρίσματα, για κάποιους ανθρώπους θετικά ενώ για άλλους αρνητικά και ανεπιθύμητα. Το θέμα είναι να υπάρχει επίγνωση της συνέπειας και πίστη ως προς το υπέρτατο, για μην κοιτάμε θολά..!

 

Του Σεραφείμ Δ. Μπαζάνη     (Συγγραφέα – Ερευνητή)

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το νερό Θεόνη στηρίζει τη θρυλική Παναχαϊκή
Επόμενο άρθρο Σύλλογος Πολυτέκνων : H χώρα οδηγείται συστηματικά στη δημογραφική κατάρρευση