Ειδήσεις

Σεραφείμ Δ. Μπαζάνης : Γεωπολιτικά σκάνδαλα


Με αμείωτο ρυθμό επιβεβαιώνεται η επιθυμία κατάληψης του περίφημου οικοπέδου (μας) που λέγεται… Ελλαδικός χώρος. Αυτός ο ακήρυχτος πόλεμος έχει πρωταγωνιστές παγκοσμίας φήμης, διαλαλώντας  οι πεφωτισμένοι δε, πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η γη όπου πατάμε και ζούμε είναι προορισμένη να καταστραφεί, αν δεν την αναλάβουν πλήρως οι δικοί τους εργατοπατέρες!

Οι μηχανισμοί των αιρετικών πρωτοβουλιών προωθούν ιδεολογίες αφανισμού, συγκροτώντας επιτροπές αποβιομηχάνισης για την εξαφάνιση του εργατικού δυναμικού, σε όλες τις κλίμακες των επαγγελμάτων. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν καταρρεύσει επιχειρήσεις που αξιοποιούσαν τη γη παραγωγικά, παίρνοντας τη σκυτάλη αλλοδαπές εταιρίες – όμιλοι με αντίστοιχα τυποποιημένα είδη άγνωστης εθνικής ταυτότητας, αλλά με «βασική νονά» παρασκευής και τυποποίησης την Ε.Ε.

Λίγοι γνωρίζουν όμως πως, ο καθορισμός των εγχώριων καλλιεργειών εφαρμόζεται από συγκεκριμένες πολιτικές συνθήκες, που έχουν ψηφιστεί υπό την πλήρη άγνοια των γεωργών και των παραγωγών αυτής της χώρας. Το γεγονός αυτό συμπαρασύρει πολλούς κλάδους επαγγελμάτων που αδυνατούν να επιβιώσουν, αλλάζοντας (εντεταλμένα) αντικείμενο χωρίς επικερδές αποτέλεσμα.

Με γνώμονα την παγκοσμιοποίηση και την βάπτιση εκ νέου της διασποράς στα ξένα χωράφια, γεννάται ένα ερώτημα που καίει αδιάκοπα τα άχυρα μιας εύφορης γης. Εν ολίγοις, επιτρέπουν οι ξένες δυνάμεις να εισάγουμε όποιο αγαθό απαγορεύουν να παράγουμε!

Συμπερασματικά λοιπόν, ως αποικία (πια) επί Ευρωπαϊκού εδάφους, η κατάληψη μετατρέπεται σε κατάκτηση, ως εκδίκηση για τις παραδόσεις που έχει να μας προσφέρει η αρχαία τραγωδία μέχρι σήμερα… την τωρινή λεηλασία του εδάφους. Πάλι, κάποιοι επιτήδειοι έβαλαν το δαχτυλάκι τους ώστε να έρθει ο λαός στα πρόθυρα οικονομικής και νευρικής αστάθειας, χωρίς να έχει τις αντοχές για να υπερασπιστεί τα άγια χώματα αυτής της ένδοξης χώρας.

Οι εξουσιαστικές δυνάμεις συντάσσονται υπέρ μίας μοναρχίας και ενός καθεστώτος, με την αξίωση να πρεσβεύει έναν κυρίαρχο του παιχνιδιού. Τον γεωπολιτικό γίγαντα της παγκοσμιοποίησης.

 

Του Σεραφείμ Δ. Μπαζάνη (Συγγραφέα – Ερευνητή)

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτικό των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Από 24/2 έως 5/3 2017 το 33ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου