Ειδήσεις

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σωματεία της Καρδίτσας


Με απεργιακές κινητοποιήσεις και τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα σε χώρους εργασίας οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι γυναίκες της Καρδίτσας έδωσαν αγωνιστική απάντηση με την συμμετοχή τους στην απεργία και στις συμβολικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Στις 10 το πρωί το σωματείο οικοδόμων έκανε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ.

Στις 11 το πρωί σωματεία της Καρδίτσας έκαναν κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας Καρδίτσας και ταυτόχρονα οι αγρότες πραγματοποιούσαν επίσης συμβολική κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας βρέθηκε έξω από το εργοστάσιο τροφίμων της DAVAMANT. Μίλησε με τους εργάτες/τριες και μοίρασε υλικό για την απεργία.

Στη συνέχεια βρέθηκε έξω από κεντρικό μεγάλο μάρκετ της πόλης καλώντας τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους συμμετέχοντας στην απεργία.

Στην συμβολική κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας συμμετείχαν: Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας Καρδίτσας, ο σύλλογος εργαζομένων Κέντρου Υγείας Καρδίτσας, εκπρόσωπος ττου συλλόγου υπαλλήλων ΤΟΜΥ Θεσσαλίας, το Συνδικάτο οικοδόμων, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το νομαρχιακό τμήμα Καρδίτσας ΑΜΕΑ, η επιτροπή αγώνα συμβασιούχων υγειονομικών, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ). Στην κινητοποίηση χαιρέτησαν η Πόπη Μπούτα αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κέντρου υγείας Καρδίτσας και ο Έκτορας Γάζος γραμματέας της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών, που τόνισαν την ανάγκη διεκδίκησης άμεσων μέτρων προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με την επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας και την απόσυρση κάθε αντεργατικού μέτρου που ετοιμάζεται να πάρει  η κυβέρνηση.

Στην κινητοποίηση των αγροτών που οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) χαιρέτησε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστα Τζέλλα που μίλησε για τις ελλείψεις που έχει το κέντρο υγείας για τους αγώνες που έκαναν οι αγρότες για την κάλυψη των ελλείψεων και τα προβλήματα των αγροτών από τις πρόσφατες πλημμύρες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το ΕΒΕ ενημερώνει τους πλημμυροπαθείς για τις αποζημιώσεις
Επόμενο άρθρο Ενίσχυση 60,5 εκ. ευρώ σε Θεσσαλικές επιχειρήσεις