Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη (και) η Καρδίτσα – Δύο οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν


Δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ένας κλάδος που να μη συμμετέχει στο  αυριανό (Πέμπτη) απεργιακό κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με ανακοινώσεις τους χαρακτηρίζουν την απεργία ως «μητέρα των μαχών» και καλούν σε μαζικές συγκεντρώσεις.

Στην Καρδίτσα θα πραγματοποιηθούν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις, μία από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και μία από το ΠΑΜΕ. Και οι δύο πάντως θα λάβουν χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης και έχουν προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί.

Την ίδια στιγμή, τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 8.30 έως τις 11.30 το πρωί.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι συμβαίνει στους κλάδους:

ΠΟΕ – ΟΤΑ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδία είναι μέλος της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρύξει απεργία για το δημόσιο τομέα, ενώ για τον ιδιωτικό, αντίστοιχη απόφαση έλαβε η ΓΣΕΕ.

ΠΟΕΔΗΝ

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων και τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων σε όλη τη χώρα.

Απεργούν και οι έμποροι

Συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για την ερχόμενη Πέμπτη, αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), έπειτα όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών.

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 12/11 η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Απεργούν τα ΜΜΕ

Η πανελλήνια ομοσπονδία ενώσεων συντακτών (ΠΟΕΣΥ) δηλώνει πως οι δημοσιογράφοι θα συμμετέχουν στην απεργία και τονίζει: «Η απεργία, από τις 06.00 της Πέμπτης 12/11 έως τις 06.00 της Παρασκευής 13/11, κηρύσσεται σε όλα τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ της χώρας, καθώς και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τα γραφεία Τύπου. Από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίσουν τα ίδια τα Μέσα».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου μοντέλου ΜΙΝΙ Clubman στην Παπαδόπουλος ΑΕ
Επόμενο άρθρο Πρώτη γενική απεργία με τη «δεύτερη φορά», ακόμη πιο δεξιά κυβέρνηση