Σε διαβούλευση ο Κανονισμός Ύδρευσης του Δήμου Αργιθέας


Ο Δήμος Αργιθέας προχωρά στην κατάρτιση και ψήφιση ενός ενιαίου και σύγχρονου κανονισμού ύδρευσης που θα αφορά γενικά τους όρους λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης της περιοχής αρμοδιότητάς του, έχοντας να διαχειριστεί ένα τεράστιο δίκτυο ύδρευσης, με πολλές υδρομαστεύσεις και εκτεταμένο δίκτυο διανομής.

Η ορθή χρήση του πόσιμου νερού και η ισονομία των δημοτών κυριαρχεί στη φιλοσοφία σύνταξης των άρθρων του κανονισμού και καταδεικνύει την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για το στήσιμο ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού δήμου που θα στέκεται δίπλα στους δημότες και θα λύνει τα πολυποίκιλα προβλήματά τους.

Με τη θέσπιση του κανονισμού ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του δήμου που αφορά τον τομέα ύδρευσης σαν συνέχεια της μηχανοργάνωσης για την είσπραξη των τελών ύδρευσης, τον έλεγχο της ποιότητας του πόσιμου νερού και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προς επίτευξή του, την αγορά μηχανήματος εντοπισμού διαρροών και τα μέτρα συνολικής συντήρησης των δικτύων και δεξαμενών, ολοκληρώσαμε την καταγραφή υδροληψιών και καταθέσαμε τους φακέλους για την αδειοδότηση των υδρομαστεύσεων στα πλαίσια διαχείρισης των υδάτων.

Καταθέτουμε το σχέδιο του παρόντος κανονισμού για διαβούλευση στο σύνολο των Αργιθεατών επειδή πιστεύουμε ότι όσες περισσότερες απόψεις ακουστούν τόσο πιο ολοκληρωμένος και δίκαιος θα είναι ο τελικός κανονισμός, που θα εισαχθεί για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλες οι απόψεις που θα κατατεθούν θα είναι διαθέσιμες προς όλους ώστε να γίνει πραγματικός διάλογος.

Οι απόψεις μπορούν να σταλθούν είτε με έγγραφο στη διεύθυνση: Δήμος Αργιθέας – Ανθηρό Αργιθέας Τ.Κ. 430 65, είτε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: argitheadiavouleusi@gmail.com.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις των Προσκόπων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο «Macuro, η δύναμη ενός λαού» στην Κιν\κη Λέσχη Καρδίτσας